6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Yalıboyu'na Kültür ve Sanat Evi

Amasya Valiliği tarafından Yeşilırmak kenarında bulunan Yalıboyu evlerinin bulunduğu yere yapılacak olan Kültür ve Sanat Evi'nin temeli atıldı.

Amasya Valiliği tarafından Hatuniye Mahallesi'nde daha önceden yıkılmış olan tarihi konağın yerine yapılacak olan Amasya Kültür ve Sanat Evi'nin temeline ilk harç akıtıldı.

Yapılacak Kültür ve Sanat Evi'nde müzisyenler, ressamlar, şairler, Türk süsleme sanatı ile uğraşan sanatçılar için ayrı ayrı oda tahsis edileceğini, ücretsiz olarak tahsis edilen bu odalarda sanatçıların bir araya gelerek sohbet etme ve sanatlarını icra etmek için bor ortam bulabileceklerini açıklayan Vali celalettin Lekesiz, "Kentimizi ziyarete gelen devlet büyüklerimizi ağırlayabilecek donanım ve özelliklere sahip bir biçimde inşa edilecek olan bina kültür şehri olan ilimizi yansıtacak" dedi.

419 metrekarelik bir arsanın üzerine yapılacak olan bina 531 bin liraya ihale edilirken, binanın 225 gün içerisinde bitirileceği öngörülüyor. Binanın temelini Belediye Başkanı Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte atan Vali Lekesiz, yüklenici firmanın binayı biran evvel bitirerek teslim etmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 22:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?