6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Yalıboyu'nda rafting yapılacak

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ın debisinin düşük olmasına rağmen profesyonel raftingciler tanıtım amaçlı gösteri yapacak.


Amasya Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 16-17 Mayıs tarihleri arasında kentin tanıtımı amaçlı rafting organizasyonu düzenlendi. Kentin ortasından geçen Yeşilırmak'ın debisinin düşük olmasına karşın organizasyona davet edilen profesyonel rafting ekipleri tarafından gösteri amaçlı gezinti yapılacak.

Amasya Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak ve organizasyonda güvenlik önlemi alacak olan Sivil Savunma Müdürü Adem Altun organizasyonun düzenleneceği İstasyon Köprü ile Tersakan Köprüsü arasında incelemelerde bulundu. Profesyonel ekipler tarafından yapılacak gösterilere isteyen vatandaşların katılabileceğini açıklayan İl Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak, "Faaliyeti planlamadaki amacımız; spor turizmi ile ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak, alternatif sporların ilimizde yapılabileceğini göstermek ve su sporlarına ilgi çekip ilimizin tanıtılmasını sağlamak. 'Krallar Vadisi' denilen doğal ve tarihi bir güzelliğe sahibiz. Yeşilırmak bu güzelliğe ayrı bir değer katmakta ve bizim için bulunmaz bir avantaj. Rafting genelde yüksek hızda akan nehirlerde yapılır. Hız ile birlikte risk de artar. Yeşilırmak akış hızı az olması nedeni ile riski yok denecek kadar azdır. Kral Kaya Mezarları ve tarihi Yalıboyu Evleri arasından geçilerek yapılacak olan bu faaliyette katılımcıların eşsiz bir tat alacaklarını düşünüyoruz" dedi.


Bu faaliyetlere katılmak isteyen katılımcılardan en az orta seviyede yüzme bilmeleri ve sağlık problemlerinin olmaması gibi şartlar aradıklarını ifade eden Kapçak, katılmak isteyenlerin İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 19:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?