4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Yaşlı çiftin odasına kaya parçası düştü

Amasya’da Yassı Kaya Dağı’nın eteklerinde bulunan Dere Mahallesi’nde oturan yaşlı bir çiftin evinin odasına çatıdan düşen kaya parçası korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Dün gece saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, Dere Mahallesi’nde dağın eteklerinde bulunan evlerinin mutfak kısmında yemek yiyen Mehmet Kazan (72) ve Cennet Kazan (70) çiftçi büyük bir gürültü ile irkildiler. Yağan kar sonucu ıslanan kaya parçası güneşi görünce yumuşayıp yerinden kopunca, evin çatısını delerek yatak odasına düştü. Daha önceden de bu tip taş düşme olaylarının mahallelerinde yaşandığını belirten Mehmet Kazan, "Biz mutfaktaydık. Yavaş yavaş yatmaya hazırlanıyorduk. Birden bir gürültü oldu. Yatak odasına girdiğimde kocaman bir kaya parçasını yatağın üzerinde görünce şok oldum" dedi.
Olaya tepkili olan mahalle sakinleri ise, sokağa dökülerek yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını, imkanları olmadığı için bu evleri terkedemediklerini belirttiler. Olayın ardından yaşlı karı koca geceyi komşularının evinde geçirdi.
AMASYA (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 12:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?