5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yazlık sinema keyfi başlıyor

Amasya Belediyesi, geçmişte yaşanan hatıraları canlandırmak için 'Yazlık Sinema Günleri'ni başlatıyor.

1980'li yıllarda yaşanan yazlık sinema kültürünü sürdürmek ve yeniden yaşatmak, yeni kuşaklara tanıtmak amacıyla 4-10 Ağustos tarihleri arasında '7 gün 7 film, her yer sinema' adlı organizasyonla Amasyalılara açık hava film gösterimi yapılacak.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün sürdüreceği yazlık sinema projesinde gişe rekorları kıran ve Türk sinemasına damga vuran 7 film 7 gün süre ile gösterilecek. 60 metrekare büyüklüğündeki perde ve 35 milimetrelik sinema makinasının kullanılacağı gösterilerde eski gelenek yaşatılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 'Organize İşler, Babam ve Oğlum, Dondurmam Gaymak, Güle Güle, Beynelminel, Hokkabaz ve Gün Doğmadan' isimli filmler ücretsiz olarak kent sakinlerine gösterilecek.

'Her yer sinema' sloganıyla şehrin muhtelif yerlerinin belirlendiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Yavuzselim Meydanı, Şehzadeler Gezi Yolu başta olmak üzere 5 mahalledeki ilköğretim okullarının bahçeleri kullanılacak. Böylece şehrimizin her noktasında mahalle sakinlerimize aileleriyle birlikte geçmişte kalan yazlık sinema ayrıcalığını ücretsiz olarak yaşatmış olacağız' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak ERDEM IP: 78.160.184.xxx Tarih : 28.07.2008 18:50:21

Başkanımıza teşekkür ederiz.Bu tür aktivitelere ihtiyacımız var.Amasya'nın daha da canlanması için bu tür faaliyetler artırılmalı.Teşekkürler...