6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

YEDAŞ'tan enerji verimliliğine destek

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan Enerji Verimliliği Projesi (ENVER) kapsamında 7 bin 500 adet kitapçık bastırarak vatandaşları enerji verimliliği konusunda bilinçlendiriyor.
 

YEDAŞ Müdürü Mehmet Özkan, YEDAŞ Amasya Müdürü Ahmet Bircan Fettahoğlu ve Müdür Yardımcısı Ağur Arslan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaret ederek ENVER Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattılar. Enerji kaynaklarının sonsuz olmadığı gerçeğinden yola çıkarak enerji verimliliği konusuna herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, "Enerji kaynakları günlük yaşamımızın, enerji ve sanayi ürünleri ise üretimimizin vazgeçilmez parçalarıdır.

Enerjinin insan hareketinde, insanın hareketinden günlük yaşamında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, gelecekte insanlık için pek çok olumsuzluğu da beraberinde getirecektir. Ekonomi ve üretimin ana unsuru olan ve hayat kalitemizi iyileştiren enerjinin kullanımından vazgeçemeyeceğimize göre enerjiyi olabildiğince verimli kullanmak zorundayız" dedi.


Gereksiz enerji tüketiminin önüne geçilmesinin ahlaki bir zorunluluk olduğunu açıklayan Vali Lekesiz, "Ülke kaynaklarının bilinçsizce kullanılması hepimizi fakirliğe götürür. Enerji tüketiminde yapılan savurganlık milli duygularımızın zayıflığını da gösteren önemli bir ölçüdür. Enerji verimliliği için tüm vatandaşlarımızı dışa bağımlılığımızın azalması, cüzdanlarımızın rahatlığı ve gelecek nesillere bırakacağımız temiz çevre için duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.


YEDAŞ tarafından insanların elektrik kullanımı konusunda bilinçlenmeleri için hazırlanan 7 bin 500 adet kitapçık ile enerji verimliliğine katkı sağlamanın amaç edinildiği belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Feridun Pazar IP: 88.232.228.xxx Tarih : 17.04.2009 23:37:21

TEDAŞ önce o kitabı kendi uygulasın.Her gün sanayi bölgesinin enerjisi kesintiye uğruyor.Örnek Yeni Çeltek Bölgesi.Uzun yılların yanlışları,noksanları,hırsız üstleniciler ve onları besleyen kurumları.Her yıl dizel generatörümüz ortalama 160 saat çalışıyor.Hani 12 saat sonrasına tazminat yolu açıktı?Sadece 33-15 krş mazotla enerji üretim maliyet  fazlası zararı örnek işletmeninki:160hx(33-15)krşx800kw=23040TL dir.BESLENEMEYEN GÜÇLER, İŞ GÜCÜ KAYBI,İŞ KAZASI RİSKLERİ CABASI.Siz önce kurumunuzdaki yöneticinin diplomasını inceleyin...