22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Yedi Kuğular yok olmanın eşiğinde

Türkiye genelinde yaşanan su sorunu, Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan, Yedi Kuğular Kuş Cenneti’ni de etkiledi. Uluslararası sulak alan içerisinde yer alan, Yedi Kuğular Kuş Cenneti kuraklık sebebiyle yok olmanın eşiğinde.

Yüze yakın kuş çeşidi ile doğa tutkunlarının ziyaret ettiği ve doğal güzelliği ile görenleri hayran eden mekân, son günlerde suyun çekilmesi sebebiyle görenleri şaşırttı.

Orta Karadeniz ve Akdeniz arasında göçmen kuşların uğrak yeri olan Yedi Kuğular Kuş Cenneti’nin yok olmasını engellemek için Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz tarafından yoğun çalışmalar başlatıldığı bildirildi.

Suluova Belediyesi tarafından yapılan; yarı olimpik yüzme havuzu, sosyal dinlenme tesislerini de bünyesinde barındıran Yedi Kuğular Kuş Cenneti Baraj göleti, küresel ısınmanın etkisi ile en kurak günlerini yaşıyor. Bu kuraklığa rağmen, Türkiye’nin her bölgesinden gelen ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor.

Amasya iline bağlı Suluova İlçe Belediye Başkanı Mahmut Boz; Dünya harikaları içinde yer alan, Yedi Kuğular Kuş Cennetinin doğal yapısını korumak ve ziyaretçilere hayal kırıklığı yaşatmamak için bir takım çevre düzenlemeleri yaparak, mekânı daha güzel bir hale getirmeye çalıştık. Baraj göletin de oluşan kuraklığında giderilmesi için, bir dizi tedbirler alınması gerektiğini gerekli birimlere bildirdik.

Yöremizde yaşanan kuraklığın ilerde daha büyük sorun haline dönüşmemesi için uygun gördüğümüz tedbirler arasında; basınçlı sulama sistemi, yağmurlama ve damla sulama sistemi acil olarak hayata geçmesidir. “ dedi.
Mükerrem Uzun
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 15:03:35
Güncelleme :3 Ağustos 2007 Cuma 16:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?