5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yeni Çeltek'e yeni sistem

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özarslan, ocaklarda kullanılan vagon sisteminin değiştirileceğini ve erken uyarı sistemi kurulacağını belirtti.

Amasya'nın Suluova ilçesinde ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan bir şirket ile görüştüklerini ve Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde bulunan ocağa raylı sistemli tramvay ve erken uyarı sisteminin takılacağını söyledi.

Çek Cumhuriyeti'nde bulunan şirketin fabrikalarını gezerek ocaklara kurulacak cihazların nasıl yapıldıklarını ve nasıl çalıştıklarını gördüğünü belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Ortağı olduğumuz Yeni Çeltek Kömür İşletmesi için Prag'a bir gezi düzenledik. Çek Cumhuriyeti maden ocakları konusunda çok ileri safhalara gelmiş. Bizim Yeni Çeltek işçilerimiz 500 metre derinliğe indikten sonra iş yerlerine 2 saatte gidiyorlar. Günde 8 saat çalışması gereken işçi 3-4 saat çalışabiliyor. Çek Cumhuriyeti'nden geldiler ve ocağımızı incelediler, onların geliştirdiği yeni bir sistem var. Raylı sistemli tramvay üretimi yapıyorlar. Lokomotif artı 5 vagon alırsak 40 işçiyi 30 dakikada işyerine götürebileceğiz. Bunu bize monte edecekler ve bizden 1 sene ücret almayıp burayı showroom olarak kullanacaklar" dedi.

Ayrıca erken uyarı sistemleri konusunda bir araştırma yaptıklarını belirten Özarslan, "İşçilerimizin güvenliği için erken uyarı sistemlerini inceledik ve bir sistem kurmayı planlıyoruz. Raylı sistem tramvayın fiyatı 1 milyon YTL'nin üzerinde, erken uyarı sisteminin fiyatı ise yaklaşık 300 bin YTL civarında" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan hüseyin çelik IP: 88.230.11.xxx Tarih : 16.02.2008 23:58:51

sayın belediye başkanım ve yönetim kurulu başkanımızın gösterdiği yakın ilgi alakasından için ve yeni çeltek için yaptığı ve yapacağı çalışmalarından dolayı emeklibir işçi olarak yakından takip ediyorum ve çok teşekür ediyorum ve allah sizin gibi insanları yeni çeltek işçilerimizin başından sizleri eksik etmesin iyiki varsınız yeni çeltek sizinle gurur duyuyor