5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yeni öğretmenlere uyarı

Amasya Emniyet Müdürlüğü, kente yeni atanan genç öğretmenlere kendilerini ve öğrencilerini olası terör, uyuşturucu ve asayiş olaylarından korumaları için bilgilendirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 'çevreye uyum programı' çerçevesinde Eğitim Araçları Müdürlüğü'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda, Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Mustafa Akıncı, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Nagıp Polat ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Nuğman Demirdiş tarafından, şehre yeni atanan öğretmenlere terör, uyuşturucu ve asayiş olaylarına yönelik seminer verildi. 

21. yüzyılda insanoğlu için uğraşılması gereken en büyük sorunlar arasında terörün ilk sırada yer alacağını belirten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Mustafa Akıncı, "Bu sorun özellikle 11 Eylül 2003 tarihinde ABD'de Dünya Ticaret Merkezi'ne ve Pentagon'a yapılan saldırı ile terörizm bütün dünya ülkelerini etkileyerek küresel bir boyut kazanmıştır. 15-20 Kasım 2003'te İstanbul'da, 11 Mart 2004'te İspanya'da, 9 Eylül 2004'te Endonezya'da, 7 Temmuz 2005'te Londra'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırıların hepsi, terörün bir ülkenin sorunu olmadığının ve tüm dünyanın sorunu olduğunun göstergesidir. Bunun yanı sıra terörün dininin, dilinin ve ırkının olmadığının bir göstergesidir" dedi. 

Yeni öğretmenlerin kendilerini ve öğrencilerini uyuşturucu bağımlılığından korumaları için neler yapmaları gerektiğini anlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Nagıp Polat, "Model konumundaki öğretmen, anne ve babaların çocukların ve öğrencilerin görebileceği alan ve ortamlarda bağımlılık yapan maddelerden kullanmamaları, aksine aynı özdeşliğin sağlanacağının bilinmesi gerekir. Bağımlılık bir ilişkidir. Bireyin bir nesne veya durum ile kurduğu ilişkide bir süre sonra ortaya çıkan özel durum bağımlılık olarak tanımlanır. İnsanın yaşaması için gerekli olmayan, fakat vücuduyla tanıştıktan sonra ihtiyaçmış gibi maddeyi alıp kullanması ve devamında da bırakmamasına da madde bağımlılığı denir" diye konuştu.
 
Genç öğretmenleri olası dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşın uyaran Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Nuğman Demirdiş, "Özellikle maaş günlerinizde bankamatiklerde size yardım etmek bahanesiyle yanınıza yaklaşan kişilere karşı dikkatli olun. Bayan öğretmenlerin yolda yürürken çantalarını dikkatli taşımaları gerek çünkü kapkaç olaylarında en çok mağdur olanlar bayanlardır. Özellikle öğretmenlerimizin okulda öğrencilerle kurdukları birebir diyaloglarda ortaya çıkan konuları bizimle paylaşmaları çok önemli. Okulda yaşanan terör, uyuşturucu ve asayiş olaylarına yönelik bize zamanında yapılacak ihbar sonrasında birçok feci olay yaşanmadan önlenecektir. Bu konuda öğretmenlerin yanı sıra ailelerden bizimle irtibat içinde olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 14:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?