6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

YESİAD'dan siyaset dünyasına vefa

AMASYA'DAN SİYASET DÜNYASINA VEFA ÖRNEĞİ

Amasya'da 5 yıldır faaliyet gösteren Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD), Türk siyasetine örnek olacak bir vefa örneğine imza attı.

Son yarım asırda Türkiye ve Amasya siyasetine yön veren bakan, milletvekili ve belediye başkanlarına YESİAD tarafından hizmetlerinden ötürü vefa plaketi verildi.

21, 22 ve 23. dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle'ye, 23. dönem Amasya Milletvekili Avni Erdemir'e, 17 ve 18. dönem Amasya Milletvekili, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve 2004-2009 arası Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'a, 20. dönem Amasya Milletvekili Aslan Ali Hatipoğlu'na, 20. dönem Amasya Milletvekili Cemalettin Lafçı'ya, 21. dönem 20. dönem Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan'a, 22. dönem Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'a, 19. ve 20. dönem Amasya Milletvekili Haydar Oymak'a, 22. dönem Amasya Milletvekili Mustafa Sayar'a, 12. ve 13. dönem Amasya Milletvekili Nevzat Şener'e, 1975 ara seçim Amasya Milletvekili Orhan Kayhan'a, 14. dönem Amasya Milletvekili Salih Aygün'e düzenlenen gecede YESİAD üyesi Amasyalı işadamları tarafından vefa plaketleri verildi.

Geceye mazeretlerinden ötürü katılamayan 23. dönem Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal'ın, 18 ve 19. dönem Amasya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Tahir Köse'nin, 16. dönem Amasya Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Erol Çevikçe'nin, 16. dönem Amasya Milletvekili ve 1968-1977 arası Amasya Belediye Başkanı Etem Naci Altunay'ın ve 14, 15 ve 16. dönem Amasya Milletvekili Vehbi Meşhur'un yakınlarına plaketleri takdim edildi. Ayrıca geceye katılamayan 20 ve 21. dönem Amasya Milletvekili Ahmet İyimaya'ya, 16. dönem Amasya Milletvekili ve Devlet Bakanı Muhammed Kelleci'ye, 17 ve 18. dönem Amasya Milletvekili Adnan Tutkun'a, 19. dönem Amasya Milletvekili Cemalettin Gürbüz'e ve 15. dönem Amasya Milletvekili Hasan Bütüner'e plaketlerinin ilerleyen günlerde teslim edileceği bildirildi.

Gecede Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e ve 1977-1980 arası Amasya Belediye Başkanı Gündüz Türem'e, 1999-2004 arası Amasya Belediye Başkanı Hüseyin Baş'a, 1984-1989 arası Amasya Belediye Başkanı Mustafa Hatipoğlu'nun kendilerine ve 1994-1999 arası Amasya Belediye Başkanı Ahmet Çekin ile 1989-1991 arası Amasya Belediye Başkanı Ömer Kabakçı'nın yakınlarına vefa plaketi verildi.

Geceye katılan Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, insanların gönlünde unutulmamanın çok önemli bir değer olduğunu belirtirken, vefa örneğine imza atan YESİAD yöneticilerini tebrik etti. YESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydın ise yaptığı konuşmada, “Bizi biz yapan değerlerden birisi de vefa duygusudur. Vefa, insanların birbiriyle kaynaşıp bütünleşmesini sağlar. Vefa düşüncesini yitirmiş bir ülkede, olgun fertten, emniyet vaat eden yuvadan, istikrarlı ve güvenilir devletten bahsetmek mümkün değildir. Böyle bir ülkede insanlar birbirlerine karşı kuşkulu ve yabancıdır” dedi.

“Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde büyüklerimize ve sevdiklerimize karşı da vefalı olmayı unutmamalıyız. Bu duygu ve düşünceleri de gençlerimize aşılamalıyız” diyen Aydın, Amasya'ya hizmet etmiş Milletvekili ve Belediye Başkanlarına seslenerek “Amasya'ya çakılan her çivide, bu topraklara atılan her tohumda sizin emeğiniz var, katkınız var. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırının olduğuna inanmış bir milletin torunları olarak bu programı düzenleyerek sizleri unutmadığımızı göstermeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Geceye katılan milletvekili ve belediye başkanları vefa örneğinden ötürü YESİAD yöneticilerine teşekkür ettiler.

AMASYA'DAN SİYASET DÜNYASINA VEFA ÖRNEĞİ
AMASYA'DAN SİYASET DÜNYASINA VEFA ÖRNEĞİ
AMASYA'DAN SİYASET DÜNYASINA VEFA ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 10:37:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 10:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?