5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yeşilırmak için ortak çalışma

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Yeşilırmak'ta son birkaç yıldır yaşanan toplu balık ölümlerinin yaşanmaması için duyarlı olduklarını ifade ederek, "Turhal Şeker Fabrikası’nda gereken çalışmaları yaptık.

Şeker pancarı kampanya döneminde Köklüce Barajı’ndan su bırakılmasını sağlayacağız" dedi.


Amasya Kültür ve Dayanışma Derneği (AMASDER) ile TEMA Vakfı Amasya Şubesi, Yeşilırmak'ta toplu balık ölümlerinin yaşanmaması için Tokat'ta girişimlerde bulundu. Amasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Göztaş ve TEMA Vakfı Amasya Temsilcisi Turgut Umur ile birlikte yönetim kurulu üyeleri,
Vali Dr. Recai Akyel'i makamında ziyaret ederek destek istedi.


AMASDER Başkanı Hakkı Göztaş, Yeşilırmak'tan Kelkit'e su aktarılınca ırmaktaki su rejiminin değiştiğini ileri sürerek, "Bu durumdan da Tokat ve Amasya olumsuz etkilendi. Ölçüsüz ilaç ve gübre kullanımı topraklarımızı, ilaçlarımızı kirletmeye devam ediyor. Yeşilırmak'ın kirlenmemesi konusunda ortak hareket etmek, iş birliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.


Vali Dr. Recai Akyel ise su kaynakları ve havzalarının korunması konusunda girişimlerinin olduğunu ve bu girişimlerinin devam edeceğini kaydetti. Yeşilırmak’ın bölgenin can damarı olduğuna dikkat çeken Vali Akyel, Yeşilırmak konusunda duyarlı olduklarının altını çizerek, "Turhal Şeker Fabrikası’nda gereken çalışmaları yaptık. Şeker pancarı kampanya döneminde Köklüce Barajı’ndan su bırakılmasını sağlayacağız. Yeşilırmak’ın korunması yönünde her türlü girişimi destekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 20:32:49
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 21:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?