4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Yeşilırmak'ın kirliliği masaya yatırıldı

Yeşilırmak’ın kirlilikten kurtarılması amacıyla Amasya’da bir araya gelen Çorum, Samsun, Tokat ve Amasya Çevre ve Orman İl Müdürleri ile Kültür ve Turizm Müdürleri, iller arasında ortak çalışma kararı aldı.

Amasya Valiliği toplantı salonunda Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği tarafından organize edilen ve Vali Yardımcısı Recep Soytürk başkanlığında yapılan toplantıya katılan Çorum, Tokat, Samsun ve Amasya Çevre ve Orman İl Müdürleri ile Kültür ve Turizm Müdürleri, Yeşilırmak’ta yaşanan kirliliği masaya yatırdı. Yapılan toplantıda bölgenin çevre koruması ile birlikte özellikle Yeşilırmak’ta yaşanan kirliliğin araştırılması ve bu konuda yapılması gereken çalışmaların iller arasında ortak yapılması kararı alındı.

Avrupa Birliği’nin hibe destekli projelerinin özünün bölgesel kalkınmada kültür ve turizmi ön plana çıkardığını belirten Vali Yardımcısı Recep Soytürk, 4 ilin ortak çalışmaları ile bölgenin gelişmiş, çağdaş ve modern bir kent görünümü kazanacağı gibi, Yeşilırmak’ın temizlenmesi konusunda da gereken çalışmaların ortak olarak alınan kararlar doğrultusunda yapılacağını, Yeşilırmak’ın temizliğinin bölgedeki tarımda kalitenin yükselmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Amasya-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 14:01:55
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 16:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?