5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

YGS sonucu hastanelik etti

YGS SONUCU HASTANELİK ETTİ

Amasya'da YGS sınavına giren ve sonuçların açıklandığında 120 puan aldığını gören 17 yaşındaki Pınar Erkan, geçirdiği baygınlık sonucu hastanelik oldu.

Genç kız, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edilirken, aynı zamanda Eğitim-İş Sendikası Amasya Şubesi Başkanı olan baba Orhan Erkan, sonuca itiraz edip Ankara'ya giderek ÖSYM'ye başvurduklarını ve ardından yapılan yanlışın düzeltilmesi sonucu kızının puanının 353'e yükseldiğini söyledi.

KPSS, ALES ve son olarak YGS sınavında yaşanan mağduriyetlerle gençlerin hayallerin söndürüldüğünü vurgulayan Orhan Erkan, "YGS sonuçlarında da mağduriyetler bitmemiş, Amasya Bilişim Lisesi'nde özür grubundan sağlık raporlu 3 öğrencinin sınav sonucu yanlış hesaplanmıştır. Ailelerin sonuçlar açıklanır açıklanmaz Ankara'ya ÖSYM'ye gidip itirazları sonucu düzeltme yapılmıştır. Bu yanlışlığın sadece Amasya'da yapılmadığı, ÖSYM önünde bekleyen mağdur ailelerin Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri

gözlenmiştir. 353 puan öğrencinin sonuç belgesinde 120 puanda LYS'ye bile girmeye hak kazanamadığı, barajın altında puan aldığı görülmüştür" diye konuştu.

Anne İlknur Erkan ise yapılan yanlış sonucu kendilerinin ve çocuklarının psikolojilerinin alt üst olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 16:19:00
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 16:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?