7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Yollar yenileniyor

Amasya ile Suluova ilçesi arasında bulunan 21 kilometrelik yolda bölünmüş yol çalışmalarına başlandı.

Karayollarında standartların yükseltilerek trafik emniyeti, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temin edilmesi, bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi ve hayatın kolaylaştırılması amacıyla yapılan bölünmüş yol çalışmalarına Amasya-Suluova arasındaki 21 kilometrelik yol da eklendi.

Amasya Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen 21 kilometrelik yolun 15 milyon 871 bin 414 liraya bölünmüş yol yapılacağını açıklayan Vali Celalettin Lekesiz, Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Karayolları 7. Bölge Müdür Vekili Hasan Kaptan bölünmüş ile birlikte yol çalışmalarının temelini attılar.

Amasya-Suluova arasındaki yolun 210 gün içerisinde tamamlanacağını açıklayan Vali Lekesiz, "Günde ortalama 9 bin motorlu aracın kullandığı bu yol artık bu trafiği kaldırmıyor. Hem şehirlerarası hem de uluslararası trafiğin aktığı Amasya Suluova yolunun duble yol olarak hizmete sokulması güvenli ulaşımı sağlayacak ve trafiği rahatlatacak" dedi. Lekesiz, kamulaştırma çalışmalarında kendilerine yardımcı olan vatandaşlara da teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:44:32
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 16:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?