22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Yöresel yemek yarışması

Amasya'da düzenlenen yöresel yemek yarışmasında, ev hanımları hünerlerini sergiledi. 

Özel İpekyolu Koleji tarafından düzenlenen ve ev hanımlarının katıldığı yöresel yemek yarışmasında, 43 ev hanımının yaptığı et yemekleri, hamur işleri ve tatlılar yarıştı. Dünya ve Olimpiyat eski Şampiyonu Mahmut Demir, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın eşi Nurşen Özarslan, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İbrahim Çoban, Lokantacılar Derneği Başkanı Güngör Duran, turizm işletmecisi Erdinç Özderin ve önceki yıllarda yapılan yemek yarışmasında üst üste 3 branşta da birinci olan ev hanımı Saliha Çelik'in jüri üyeliği yaptığı yarışmada, 12 ev hanımı et yemeklerinde, 18 ev hanımı hamur işlerinde, 13 ev hanımı ise tatlılarda yarışmaya katıldı. 

Etli yemeklerde birinci Şadiye Dizkırıcı, ikinci Derya Demirel, üçüncü Aslan Usta oldu. Hamur işleri kategorisinde Neriman Keskin birinci, Halime Keleş ikinci, Nurcihan Parlak üçüncü olurken, tatlılarda Hatice Uzun birinci, Ruhan Kılıçarslan ikinci ve Naile Eroğlu üçüncülüğü elde etti. Jüri üyelerinden Mahmut Demir, yarışmada seçim yapmakta zorlandıklarını söyleyerek, "Amasya'daki hanımlar çok becerikli ve kabiliyetli, gönüllerindeki güzellikleri yemeklere katmışlar" dedi. 

Yarışmada dereceye giren ev hanımlarına altın takan Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise, "Yemekler birbirinden güzel, iyi ki jüri üyesi olmamışım. Yemeklerin hepsi usulüne uygun olarak yapılmış, annemizde bu yemekleri öyle yapardı. Bu yemeklerde malzemeler çok önemlidir. Özellikle evlerde yapılmış Amasya'ya özgü bakla dolması benim tercihimdir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 11:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sultan yıldız IP: 78.164.156.xxx Tarih : 15.01.2008 18:33:06

ben yemek yarışmasına katılacağım için en güzel yemek tatiflerini istiyorum ve niçin yapıldığını.