7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Yüksel iddialı konuştu

Amasya'nın Taşova ilçesi Akınoğlu beldesinde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olan Yahya Yüksel, görevin kendisine verilmesi durumunda Akınoğlu beldesine hizmet yağdıracağını açıkladı.


Akınoğlu beldesinin Yerkozlu ve Tekke isimli iki mahalleden oluştuğunu ifade eden Yahya Yüksel, yıllardır 2 mahalle arasında bir çekişme olduğunu, kendisinin belediye başkanı olması durumunda bu çekişmenin ortadan kalkacağını ve 2 mahallenin de hizmetlerin tamamından aynı oranda nasibini alacağını söyledi. Akınoğlu'nun genel ve öncelikli sorunlarından birisi olan içme suyu sıkıntısını ortadan kaldıracağını ifade eden Yahya Yüksel, “İçme suyumuz az geliyor, yetmiyor ve sağlıklı değil. Boyalı Dağı'nda ki kaynaktan yada Baraklı beldesinden satın alarak bu sıkıntıyı en az 20 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak şekilde aşmayı planlıyoruz” dedi.


Daha önceden hazırladıkları projeleri anlatan Yüksel, “Köyümüzün yollarının tamamı asfaltlanacak. Her iki mahallede tertemiz yollara kavuşacak. Ara sokaklarda parke taşla döşenecek. Elektrik telleri yeraltına alınacak, her iki mahalleye de imam evleri yaptırılacak. Bu zamana kadar iki mahalle arasında hep ayrım yapılmış, biz bu ayrımı ortadan kaldırıp beldemiz sakinlerine eşit hizmet sunacağız” diye konuştu.


Yarım kalan kanalizasyon işlerinin de tamamlanacağını belirten Yüksel, “Akınoğlu ve Kuruçay'da yaşanan taşkınların önlenmesi için bu iki çayında ıslahı yapılacak. En önemli sorunlarımızdan biriside itfaiye, beldemize en yakın itfaiye Taşova'da. Olası yangınlara anında müdahale etmek için itfaiye teşkilatını kurarak hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.
Ayrıca, İstanbul'da yaşayan Akınoğluların olduğunu belirten Yüksel, İstanbul'da bulunan Akınoğlu Derneği ile sürekli iletişim halinde olacaklarını ve destek alıp destek vereceklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 11:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?