4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Yürekli rektör adaylığını açıkladı

PROF. DR. MUHİTTİN YÜREKLİ REKTÖR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Yürekli, rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Strabon Restoran'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Yürekli, “Amasya Üniversitesi'nde ayrım gözetmeksizin huzurlu bir çalışma ortamının kurulması ve sürdürülebilmesi, dürüst ve ilkeli bir yönetim için rektörlüğe aday olduğumu açıklıyorum” dedi.

Üniversitenin görevinin bilgi ve teknolojiyi kulanarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmenin yanı sıra öğretim elemanları aracılığı ile bilimsel anlamda üretime katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yürekli, “Üniversitelerde hedef kitle geleceğimizin teminartı olan gençlerimizdir. Amaç, gençlerimizin en iyi şekilde eğitimini sağlayarak topluma yararlı bir insan haline getirmektir. Bu amacı gerçekleştirecek olanlarda öğretim elemanlarıdır. Huzurlu ve güvenli bir üniversite ve çalışma ortamı ise kişilerin özlük haklarının aksamaya neden olmadan verilmesiyle olur. Bu nedenle öğretim elemanlarının ve diğer personelin özlük hakları, usule ve bilimsel kriterlerde uymak kaydı ile yöneticilerin kişisel görüşüne bağlı olmamalıdır” diye konuştu.

Yürekli, rektör seçilmesi halinde ilk yapacağı işler arasında araştırma faaliyetlerinin iyileştirilmesi, dersliklerin ve laboratuvarların günümüz teknolojisine uygun hale getirilmesi, enstitülerin devreye sokulması ve idari birimlerin amaçlarına uygun bir şekilde yönetilebilmesi için konularına vakıf ehil kişilerce yönetilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 14:46:02
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 18:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?