4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Zabıta denetimleri sıklaştırıldı

Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 24 saat boyunca halkın sağlığını ilgilendiren alanlarda kontrollerini sürdürüyor.

Köylerden kente, kentten köylere giden yolcu otobüslerinde taşınan ekmeklerin halkın sağlığına zarar verdiğini ifade eden Zabıta Müdürü Ceyhun Özarslan, bu tip ekmek taşıyanları kamera ile tespit ettikten sonra cezai işlem uyguladıklarını ifade etti.

Özarslan, "Kimsenin, halkın sağlığı ile oynamaya hakkı yok. Pazar yerlerindeki esnafların düzenli ve tertipli olmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca pazarda süt ve süt ürünlerini açıkta satanlar için yeni bir uygulama getiriyoruz. Simitçiler için yaptığımız paslanmaz camekanlardan yaparak bu mamullerin camekanlar içerisinde satılmasını sağladıktan sonra 15 günde bir süt ve mamullerinin numunelerini alıp sağlık açısından bir sakıncası olup olmadığını kontrol edeceğiz" dedi.

Köylerden kente, kentten köylere yolcu taşıyan otobüslerin bagajlarında ekmek taşındığını da kaydeden Özarslan, "Böyle taşımacılık yapanları kamera ve fotoğraf çekerek tespit ediyoruz. Daha sonrada cezai işlem uyguluyoruz. Bunun yanısıra Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte su ürünleri satan balıkçılarda denetlemelerimizi yaptık. Sağlıksız olanlar için gerekli uygulamaları yaptık. Bundan sonraki çalışmalarımızda ise berberleri kontrol edeceğiz" diye konuştu.

amasya
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?