22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Zemin katları sular altında

Amasya'da dün gece 15 dakika süren sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz yönde etkilerken, zemin katta bulunan evlerin ve resmi kurumların sular altında kalmasına sebep oldu. 

Kent merkezinde dün gece 15 dakika yağdıktan sonra hayatı olumsuz etkileyen yağmur, kentte cadde ve sokakların göl haline gelmesine, derelerin sel suyu ile gelen taşlarla dolmasına yol açtı. Belediye, Özel İdare Genel Sekreterliği ve Karayolları ekipleri gece boyunca yol açma çalışmaları yaparlarken, polisler de gece boyunca trafiğe tek şeritten sağladı. 

Gece boyunca yapılan çalışmaların ardından gün ışıyınca yağmurun geride bıraktığı izler ortaya çıktı. Zemin katta bulunan evleri su basarken, Ellibeşevler Mahallesi'nde bir apartmanda kapıcı olarak çalışan 2 çocuk babası Ali Çakıcı'nın zemin kattaki evinin tamamı sular altında kaldı. Apartman sakinleri ve çevre apartmanların kapıcılarının yardımı ile bazı eşyalarını suların içerisinden çıkartan Ali Çakıcı, büyük bir kısmı suların altında kalan eşyalarını kurtaramadı. 

Yetkililerden kendisine yardım etmelerini isteyen kapıcı Ali Çakıcı, "Bütün eşyam battı, arkadaşlarım yardım ettiler ama bütün eşyam sular altında kaldı. Asgari ücretle çalışıyorum, başka gelir kaynağım yok. Yetkililerin bana yardım etmelerini istiyorum" dedi. Çakıcı ailesinin evini basan su itfaiye ekipleri tarafından vidanjör yardımı ile boşaltılırken, Bağ-Kur Müdürlüğü'nün zemin katıda yağmur sularından nasibini aldı. Zemin katta bulunan arşiv odasındaki evrakların tamamı zarar gördü.

ÖNCEKİ HABER

Amasya'da dün gece kısa süre yağan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. 

Dün gece başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren yağmur, Amasya'da hayatı olumsuz yönde etkilerken, cadde ve sokaklarda meydana gelen su birikintileri, belediye ekipleri tarafından gece boyunca temizlendi. Sabuncuoğlu Şerfeddin Devlet Hastanesi önünden geçen derenin taşıdığı yoğun miktarda taş, köprü altlarını kapatırken, yola taşan taşlar belediye iş makineleri tarafından temizlendi. 

Yağmur yağdığı esnada seyir halinde olan araçlardan bazıları yollarda oluşan göletlerde mahsur kalırlarken, trafik polisleri yapılan çalışmalardan dolayı bazı bölgelerde trafiği tek şeritten sağladı. Mahsur kalan araçlar ise çekiciler yardımı ile kurtarıldı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 11:55:13
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 15:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?