22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖYNÜCEK - AMASYA

Güvercin güzellik yarışması yapıldı

Amasya'da ilk kez düzenlenen güvercin güzellik yarışmasına Çorum, Tokat, Samsun ve Yozgat'tan gelen güvercin tutkunları katıldı.

Amasya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmada miski, kürenk, miski balkafa, kürenk balkafa, kesme ön miski, çakmalı ön ve gök ön tepe kategorilerinde toplam 59 adet güvercin yarışırken, erkek ve dişi kuşların ayrı ayrı yarıştığı yarışmada dereceye giren 33 güvercine Amasya Belediyesi tarafından kupaları verildi.

Güvercinlerin katıldığı ırk yarışmasından sonra güvercin tutkunları güvercinlerini açık artırma usulüyle satışa çıkarttılar. 30 YTL ile bin 500 YTL arasında değişen fiyatlara satılan güvercinlerin bir tutku olduğunu söyleyen Yozgatlı güvercin yetiştiricisi Alparslan Çetin, "Güvercin beslemek çok özel bir zevk ve besleyenleri tiryakisi yapar. Güzel bir hobidir. Ayrıca maddi değerinde vardır. Güvercinler güzel paralara da alınıp satılıyor" dedi.

Göz, ayak, paça, göğüs, renk ve genel yapı itibariyle puanlamaya tabi tutulan güvercinler arasında ırklarına göre dereceye giren güvercinler sahiplerine adına kazandıkları kupalarını aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 09:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?