18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖYNÜCEK - AMASYA

Öğrencileri sevindirdiler

Amasya’nın Göynücek İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Göynücek Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliği ve Göynücek Jandarma Komutanlığı desteğiyle Göynücek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda (YİBO) öğrenim gören ve maddi imkanı olmayan öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımı yapıldı.

Vali Erhan Tanju’nun da katıldığı bir programla YİBO’da öğrenim gören öğrencilere, içerisinde ayakkabı, kaban, eşofman ve kırtasiye malzemesi olan poşetler dağıtıldı.

Bir çok kamu hizmetinde olduğu gibi eğitimde de her şeyi devletten bekleme devrinin kapandığını belirten Kaymakam Emre Çınar, "Dünya ile yarışan bir Türkiye, yeni yetişen nesillerini en iyi şekilde eğitmeli ve onlara eğitim olanakları hazırlamalıdır.

Gelişmişliğin ölçülerinden birisi de insanların eğitim seviyesidir. Vatandaşlarımızın bir araya gelerek eğitime destek vermeleri eğitim seviyemizi yükseltmek için şarttır" dedi.

Kaymakam Çınar, 200 adet kışlık kaban ve 200 adet ayakkabı olarak öğrencilere yardım yapıldığını ifade ederek, 6 bin YTL tutan bu desteğin 3 bin YTL’sini Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin, 3 Bin YTL’sini ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın karşıladığını söyledi.

YİBO’nun kapalı spor salonunda yapılan törene katılan ve öğrencilere hediyelerini veren Vali Erhan Tanju, spor salonunun kalorifer kazanlarının arızalı olduğunu öğrenince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Pampa ve YİBO Müdürü Yaşar Kahveci’ye kızarak, devletin malına sahip çıkmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:04:53
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 14:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?