18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖYNÜCEK - AMASYA

Sığır ve koyunlar köylülere verildi

Amasya’nın Göynücek İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan sığırcılık ve koyunculuk projeleri kapsamında 16 vatandaşa süt ineği, 29 vatandaşa da 10’ar adet kuzulu koyun verildi.

Göynücek İlçesi’nde düzenlenen programda, kura ile belirlenen vatandaşlara inek ve koyunları teslim edildi. Proje kapsamında Damlaçimen Beldesi’nden 16 kişiye birer adet süt ineği, Yassıkışla Köyü’nde 12 kişiye 10’ar adet kuzulu koyun, Davutevi Köyü’nden 17 vatandaşa yine 10’ar adet Karakaya cinsi kuzulu koyun verildi.

Koyun ve inek alan vatandaşların borçlarını ilk yılı ödemesiz 5 yıl içerisinde 3 taksit olarak ödeyecekleri belirtilirken, bir kez daha devletin vatandaşa olan desteğine şahitlik edildiğini belirten Göynücek Kaymakamı Emre Çınar, "Türkiye, AB uyum sürecinde tarım ve hayvancılıkta bir çok değişim geçirecek. AB, tarımda sertifikalı tohum kullanımı ve kaliteli ürün, hayvancılıkta ise sertifikalı, kayıtlı hayvan ve sağlıklı et, süt istemektedir. Bu nedenle proje katılımcılarına sertifikalı ve kayıtlı inek ve koyun dağıtıyoruz" dedi.

İnek ve koyun alan köylüler ile konuşan Vali Erhan Tanju, "Bu hayvanların parası köyde yaşayan insanlar için önemli bir para. Bu size borç olarak veriliyor. Devlet sonradan üstünü siler diye düşünmeyin. 5 yıl uzun bir süre. Borç yiğidin kamcısıdır. Borç sizin borcunuz, en iyi şekilde değerlendirin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 13:11:02
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 11:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GALİP DOĞAN IP: 85.100.238.xxx Tarih : 21.12.2005 21:01:40
sayın emre çınar ben kertmeli bir vatandaşım bu yardımlarınızı kertme köyü halkıda görmek istiyor.çalışmalarızı destekliyoruz ve bizim köyede bekliyoruz.