16
Mayıs
2024
Perşembe
SULUOVA - AMASYA

50 yıllık su sorunu çözüldü

Amasya'nın Suluova ilçesinde belediye tarafından Derinöz Barajı'ndan içme suyu elde etmek için yapılan arıtma tesisi ve isale hattının açılışı yapıldı.

Suluova'ya yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunan Derinöz Barajı'ndan Sluova'nın içme suyunu karşılamak için yapılan tesisin keşif bedelinin 1 milyon 100 bin YTL olduğunu, Suluova Belediyesi olarak bu tesisi kendi imkanlarıyla 350 bin YTL'ye mal ettiklerini söyleyen Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova'nın 50 yıllık su sorununun çözülmüş olduğunu ifade etti.

Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, AK Parti Amasya milletvekilleri Akif Gülle ve Dr. Avni Erdemir ile çok sayıda Suluovalı'nın katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapılan tesisle Suluova'nın saniyede 100 litre suya kavuştuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Boz, "İçme suyu olmadan hayat olmaz. Günümüzde küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarımız gittikçe azalıyor. İlçemizde küçük bir köy durumundayken şimdi büyük bir ilçe durumuna geldi. İçme suyu kaynaklarımız çeşitli sebeplerle azaldı ve ciddi oranda su kesintileri yapılıyordu. İlçemizin ihtiyacı saniyede 150 litre olmasına rağmen, saniyede sadece 60 litre su temin edebiliyorduk. Bu projeyle ilçemizin içme suyuna saniyede 100 litre su daha eklendi. Böylece Suluova'nın 50 yıllık su sorunu da ortadan kalkmış oldu" dedi.

Yaklaşık 3 yıldır Derinöz Barajı'ndan içme suyu alabilmek için mücadele verdiklerini belirten Başkan Boz, "Temmuz ayında inşaatına başladığımız tesisi kısa bir sürede tamamladık. Tesisimizde elektronik kumandalı paket tipi arıtma cihazı bulunuyor. Bu tesis Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatlarıyla 1 milyon 100 bin YTL keşif bedeli olan bir tesistir. Biz kendi imkanlarımızla gece gündüz çalışarak bu tesisi 350 bin YTL'ye mal ettik. İlçemize hayırlı olsun, Suluovalılar'ın gözü aydın" diye konuştu.

Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, AK Parti Amasya milletvekilleri Akif Gülle ve Dr. Avni Erdemir, içme suyu tesisinin açılışını birlikte gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 11:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?