22
Mayıs
2024
Çarşamba
SULUOVA - AMASYA

96 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

1 Eylül Şenlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Sünnet şöleni, 2 Eylül Pazar günü Yedikır Sosyal Tesislerinde ihtiyaç sahibi 96 çocuğumuzun katılımı ile gerçekleştirildi.

Palyaço gösterilerini renk kattığı programa Belediye Başkanı Mahmut Boz, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve daire amirleri ile kalabalık vatandaş topluluğu ve sünnet edilen çocukların aileleri katıldı. Çocuklar palyaçoların düzenlediği yarışmalarla neşeli dakikalar geçirirken, oyunlara ailelerinde katılması renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

 

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mahmut Boz; Değerli misafirler, 1 Eylül Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şöleninde bu yıl 96 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Erkekliğe ilk adımı atan yavrularımızın mutluluğu bizleri de mutlu etmektedir. Buradan hanım kardeşlerime bir müjdem olacak. Kendilerinin çok muzdarip olduğu ve ilçemizin maalesef genelinde yaşanan içme suyu sıkıntısını bütünüyle çözüme kavuşturuyoruz. Yaklaşık 3 yıldır büyük mücadelelerle çözüme kavuşturmaya çalıştığımız Derinöz Barajı İçme Suyu çalışmalarında artık sona gelmiş bulunuyoruz. Nasip olursa 09 Eylül Pazar siz değerli vatandaşlarımızın katılımı ile büyük bir açılışla Derinöz Barajından adlımız suyu halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı günü akşamı Kültür Bakanlığı ses sanatçılarının vereceği konserle neşeli dakikalar geçireceğiz. Hemen ardından yine pehlivan yatağı olan ilçemizde Kırkpınar ayarında bölgenin en büyük güreş organizasyonunu 10 Eylül Pazartesi günü gerçekleştireceğiz. Güreşlerimize tüm halkımız davetlidir.” Dedi. Tüm davetlilerin büyük bir neşeyle izlediği program sünnet çocuklarına hediye takdimi ile son buldu.

Daha sonra Belediyemiz Yedikır Sosyal Tesislerinde bulunan Yarı Olimpik Yüzme havuzunda 3 yıldır yetiştirilen sporcuların yüzme yarışları düzenledi. Profesyonel sporculara taş çıkaran yarışmacılar gösterdikleri başarı ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

Düzenlenen programlarla dolu dolu bir gün geçiren davetliler uçurtma şenliğinde çocukluk günlerini hatırladılar. Her yaş gurubundan kişilerin katıldığı uçurtma şenliğinde daha önceden hazırlanan 200 uçurtma davetlilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 10:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?