16
Mayıs
2024
Perşembe
SULUOVA - AMASYA

İlçelere yüksekokul

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, ilk yüksekokulların Taşova, Suluova ve Gümüşhacıköy'e kurulmasının planlandığını söyledi.


Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Zafer Eren, üniversite kadrosundan oluşan bir grup ile birlikte Vali Celaleddin Lekesiz'i makamında ziyaret ederek üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Celaleddin Lekesiz'e, Amasya Üniversitesi'nin ambleminin bulunduğu bir plaket veren Prof. Dr. Zafer Eren, üniversitenin kuruluş planının yanı sıra ilk 5, 10 ve 15 yıllık çalışma planının bulunduğu bir sundu. Amasya Üniversitesi olarak ilk planda 3 ilçede yüksekokul kurulması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Zafer Eren, "Yüksekokul kurulması için çalışmalar yaptığımız ilçeler Taşova, Suluova ve Gümüşhacıköy. Taşova'da seracılık ve fidancılıkla ilgili, Suluova'da tarım ve hayvancılık ile ilgili, Gümüşhacıköy'de ise ekonomi ağırlıklı yüksekokulların kurulmasını planlıyoruz" dedi.


Topyekun kalkınmada üniversitelerin diğer kurumlara benzemediğini söyleyen Vali Lekesiz ise Amasya Üniversitesi'nin diğer üniversiteler ile arasında olan açığın kısa sürede kapanması için üniversite yönetimine bütün Amasyalıların katkıda bulunacağına inandığını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 10:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?