18
Mayıs
2024
Cumartesi
SULUOVA - AMASYA

İlçeye doğalgaz müjdesi

Belediye Başkanımız Mahmut Boz 20.aralık 2005 tarihli Basın açıklamasında Doğalgaz Tekliflerinin en geç 10.02.2006 tarihine kadar teslim edileceği müjdesini verdi.

Belediye Başkanımız Mahmut Boz açıklamasında ihale Amasya, Tokat, Suluova, Merzifon, Turhal, Niksar, Erbaa ve Zile şehirleri için, dağıtım lisansının yürürlüğe girmesinden itibaren, BOTAŞ tarafından şehir besleme hattının yapım sözleşmesinin imzalanmasını müteakip her bir şehir için ayrı ayrı uygulanmak üzere;

1. Amasya ve Tokat şehirlerinde en geç 6 ay içinde, Suluova, Merzifon, Turhal, Niksar, Erbaa ve Zile şehirlerinde en geç 1 yıl içinde yapımına fiili olarak başlanılması.

2. Amasya ve Tokat şehirlerinde en geç 18 ay içinde, Suluova, Merzifon, Turhal, Niksar, Erbaa ve Zile şehirlerinde en geç 24 ay içinde kendi tesis edeceği şehir giriş istasyonunu kullanarak, herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebeke bölgesini işletmeye almak suretiyle gaz sunumuna başlanması,

3. En geç 5 yıl içinde; dağıtım bölgesinde imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlaması ve dağıtım bölgesinin imar alanlarının genişlemesi halinde ise bu genişlemeyi de dikkate alacak şekilde dağıtım şebekesinin bu şartname ve ilgili mevzuata göre tesis edilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi,

4. Doğal gazın tüketicilere nakdi ve paranken de satışı ve bu faaliyetler için ilgili mevzuat ve lisans hükümleri dahilinde gerekli işçilik, malzeme ve hizmetin temin edilmesi ve bu faaliyetlerin süresince gerçekleştirilmesi şartıyla seçilecek teklif sahibine dağıtım lisansı verilmesi hususlarını kapsadığını belirtti ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Belediye Başkanımız Mahmut Boz doğal gazın ilçemize gelmesinde büyük katkıları olan başta Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'a Amasya Millet Vekili AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve Amasya Millet Vekili Hamza Albayrak'a teşekkür etti.

KentHaber
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 13:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT GEZGİÇ IP: 85.99.210.xxx Tarih : 16.10.2006 21:36:50
Ben amasyada yatırım yapmak isteyen bir girişimçiyim.Yalnız ne zaman geleceğini bilmediğim Doğalgazın Amasyaya hangi tarihte geleceğini bana bildirirseniz sevinirim.Çünkü yatırımımı doğalgazın geleceği belli olan yerlere yapmak zorunda kalacam.ilginize şimdiden teşekkür ederim.