20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULUOVA - AMASYA

Önce tacize uğradı, sonra dolandırıldı

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde parkta oturan bir vatandaş, kendisine sarkıntılık eden ve kendisini polis olarak tanıtan 2 kişi tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Halit Atmaca (62) adlı vatandaş, Suluova İlçesi Mostar Parkı'nda oturduğu sırada önce sarkıntılığa uğradığını ardından da dolandırıldığını iddia etti. Atmaca, önce yanına gelen bir adamın kendisine uygunsuz sözler sarfettiğini ardından da bir başka adamın kendisini polis olarak tanıtıp, "Siz burada erkek erkeğe ne yapıyorsunuz? Ben polisim, sizi emniyete götüreceğim" diyerek kendisinden hüviyetini istediğini ileri sürdü. Bunun üzerine içerisinde hüviyeti ve 580 milyon lira parası bulunan cüzdanını, polis sandığı şahsa verdiğini söyleyen Atmaca, şahısın, "Sizi camiye götürüp yemin ettireceğim" demesi üzerine hep birlikte camiye gittiklerini belirtti. Atmaca, kendisinin abdest aldıktan sonra namaz kılmak için camiye girdiğini, çıktığında ise 2 şahsında ortada olmadıklarını görünce dolandırıldığını anlayıp polise başvurduğunu kaydetti.

Polis, kimliği belirlenemeyen, birisi 30-35 yaşlarında, esmer ve 1.80 boylarında, diğeri ise sarışın, 1.75 boylarında ve düzgün diksiyonlu olan şahısları yakalamak için çalışmalara başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 17:47:39
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 15:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?