23
Mayıs
2024
Perşembe
SULUOVA - AMASYA

Otobüs terminalinin inşaatı sürüyor

Amasya’nın Suluova İlçesi’nde belediye tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminali inşaatının yüzde 28’lik bölümü tamamlandı.

Suluova Belediye Başkanı Bahattin Cinpolat, 15 dönümlük arazi üzerine yapılan şehirlerarası otobüs terminalinin 430 metrekare alana kurulu olduğunu, içerisinde 15 ofis, lokanta, kafeterya, motel ve bekleme salonu bulunduğunu söyledi. Cinpolat, "2004 yılında tamamlanacak olan terminal için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 2003 yılı inşaat metrekare birim fiyatları maliyet hesaplarına göre 655 milyar lira keşif bedeli çıkarken, inşaatın yüzde 28’lik kısmı tamamlandı" dedi.

Mevcut duruma gelebilmesi için 80 milyar lira harcanması gerekirken, belediyenin imkanlarıyla 42 milyar lira harcanarak yarı yarıya tasarruf sağlandığını belirten Cinpolat, şöyle devam etti:

"Magosa Mahallesi’nde bulunan otogarımızın Suluova ekonomisine büyük bir katkı ve canlılık getireceğine inanıyoruz. Ayrıca terminalin Amasya-Samsun Karayolu üzerinde kurulması nedeniyle daha önceden şehir merkezinde bulunan terminale girmeyen otobüs firmalarının yeni terminale girecek olmaları ilçe halkına ulaşım ve maliyet açısından büyük bir kolaylık getirecek."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:10
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 15:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?