31
Mayıs
2024
Cuma
SULUOVA - AMASYA

SYDV iş sahibi yapıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ihtiyaç sahibi aileler iş sahibi oluyor. Suluova Kaymakamlığı'nın hazırladığı proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan 75 kişinin yarısı üç ay sonra iş sahibi olacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba ile kısa bir süre önce ilçede faaliyet göstermeye başlayan Anadolu Tekstil arasında yapılan anlaşma sonucunda vakıftan yardım alan aileler eğitimden geçirilerek iş sahibi yapılacak.

Proje hakkında bilgi veren Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba, hazırldıkları proje ile ailelere balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerini ifade ederek şunları söyledi: "İlçemizde kısa bir süre önce faliyete geçen Anadolu Tekstil firmasının binaya ihtiyacı vardı, biz de eski çeltek kömür işletmelerine ait olan atıl haldeki binayı onlara verdik. Binanın onarımını yaptılar ve üretime başladılar. Eleman ihtiyacının bir kısmını da yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda vakfımızdan yardım alan ailelerden çözmek için bir proje hazırladık.

Hazırladığımız "İstihdan Garantili Tekstil Elemanı Yetiştirme Projesi" Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Vakfımızdan yardım alan 75 kişi bu firmada belirli bir süre eğitimden geçecek, eğitim dönemi sonunda başarılı olan kursiyerlerin yüzde 50'si işe alınacak. Eğer başarı oranı daha fazla olursa, başarılı olanların tamamı işe başlayacak. Bu ailelerimiz artık vakıftan yardım almayacaklar, kendi geçimini sağlayacaklar. Projemiz için ihtiyaç duyulan 111.200 YTL Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Kursiyerlere firmamız tarafından ücretsiz yemek ve servis imkanı sağlanıyor. Üç aylık süreçte Kursiyerlere vakfımız ve firma tarafından verilecek ücretle beraber projemizin maliyeti 203.000 YTL ediyor. Bu kursiyerlerimizi aynı zamanda çıraklık eğitim merkezine kaydettik, sigortaları oradan yatıyor, proje sonunda hepsine çıraklık belgesi vereceğiz."

Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba, ayrıca, bu proje ile tarım arazilerinde gündelikçi olarak çalışan aileleri meslek sahibi yaptıklarını ve Organize Sanayi Bölgesi için kalifiye eleman yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kısa bir süre önce binayı kiralayarak üretim yapmaya başladıklarını kaydeden Firma Sorumlusu Ali Uver; "firmamızın merkezi İstanbul'da, buradakı ikinci şubemiz, bayan dış giyim üretiyoruz. Suluova'da şuan 150 kişi istihdam ediliyor, üç ay sonra bu sayı 350 olacak. Suluova'da aylık üeretim kapasitemizi 2009 yılı için 100 bin hedefliyoruz, ürettiğimiz ürünleri İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler gönderiyoruz" dedi.

Bu imkanı sağladıkları için Suluova Kaymakamlığı'na çok teşekkür eden iki çocuk annesi Ünzile Yeşildağ, para kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"18 yaşında babamın isteği ile evlendim, eşimin ailesi ile birlikte kalıyorduk. Onlar vefat edince eşim ve çocuklarımla kaldık, eşimin düzenli bir işi olmadığı için maddi sıkıntı çekiyorduk. Oğlum 16 yaşında 4 yıl önce Akdeniz Anemisi hastalığına yakalandı, sosyal güvencemiz olmadığı içih çocuğumun tedavisi yaptıramıyoruz. Bu proje sayesinde hem işim hemde sosyal güvencemiz olacak, çocuğumu tedavi yaptırabileceğim."

amasyam.net
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?