18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİTAP

Çoruh seni lanetliyor

Artvin'in çeşitli ilçelerinde ve köylerinde 50 yaş üzeri kadınları ve erkekleri boğarak öldürüp, tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan ve müebbet hapis cezasına çaptırıldıktan sonra aftan yararlanıp serbest bırakılan A.Ç. için kitap yayınlandı.

1996 yılında başlayan cinayet zincirinde 11 kişiyi öldürüp, tecavüz ettiği ve 12. kişiyi öldürdüğünü sanıp tecavüz ettikten sonra mağdur kişinin ölmediğinin anlaşılması sonucu yakalandığı ileri sürülen "baltacı" lakaplı A.Ç., ömür boyu hapis cezası almasına rağmen aftan yararlanıp 9 yıl yattıktan sonra 28.05.2005 tarihinde tahliye edilmişti.

Halen Artvin'in Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan A.Ç. için Orhan Yıldırım "Çoruh seni lanetliyor" adlı bir kitap yayınladı. 256 sayfalık kitabında sadece kişilerin yakınlarına zarar gelmemesi için isimleri ve olay yerlerini değiştirdiğini belirten Yıldırım, öldürdüğü belirtilen kişilerin cenaze namazını kılan ve tüm cinayetlerini soğukkanlılıkla anlatan A.Ç.,'nin yazılan kitaptan haberdar olmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 20:44:04
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 17:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asiye gökalp IP: 212.156.77.xxx Tarih : 17.11.2011 01:51:10

merhaba çoruh seni lanetiyor kitabını henuz okumadım ama katilide öldürdükleri insanların bir çogunuda tanıyorum katilin kendisinide çok iyi tanıyorum.bubun içinde bu insana karşı nefret doluyum bu katili dışarı çıkaranlarada aynı şekilde suçsuz insanları yılarca içerde mahkemeleri yapılana kadar tutuyorlar ama 11 kişinin katilini serbes bırakıyorlar hukumlu kadrosundanda iş veriyorlar bu ne biçim adalet gerçi bu ülkede herşey normal degilmi küçük çocuklara tecavuz eden insanı aftan çıktıktan sonra çocuk parkına bekçi olarak iş verende bu devlet degilmi ben şeryeta karşı bir insanım ama bunun gibi insanların kızılay meydanında salanmalarını istiyorum yaşama haklarının olduklarına inanmıyorum diceksinizki nerden tanıyorsunuz bu insanları katil benim çocukluk arkadaşım ilk okulu beraber oludugun pislik .........  en son saldırdıgı insanda benim canımdan çok sevdigim babaannem o bizim herşeyimizdi bizi sırtına taşıyarak buyutmuştu henuz yokluguna alışamadık biz babaanemizin o pislik yuzunden kahrından öldugunu bilmek duygusunu anlatanan size nefretle doluyum belkide yazdıklarımı hiç okumucaksınız yayılamıyıcaksınız ama olsun ben birazda olsa içimi doktum