19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

980 bin Euro'luk destek

Yusufeli'ne bağlı Kılıçkaya Beldesi'nde faaliyet gösteren Kılıçkaya Kültür Turizm ve Kalkındırma Derneği, "Cinsel sağlık ve üreme sağlığı" projesine Avrupa Birliği'nden (AB) 980 bin Euro destek aldı.

Kılıçkaya Lisesi toplantı salonunda proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Zeliha Yıkıcı, beldeye bağlı 9 köyde 14-49 yaş grubu içerisindeki toplam 2 bin 69 kadın ve erkeğin bu proje kapsamında olduğunu söyledi. Yıkıcı, "Ülkemizde özellikle kırsal kesimde tabu olan cinsellik konusunda yaptığımız bu proje 980 bin Euro'luk bir hibe sağlamıştır. 9 aylık süresi olan bu çalışma insanlarımızın cinsel sağlık konusunda bilinçli olmasını hedeflemektedir. Bu çalışmada Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden 3 öğretim görevlisi, 7 sağlık teknisyenini eğiterek kapsam içerisindeki 9 köyde sağlıklı cinsellik ve hijyeni konusunda bilgi verecek" dedi.

Toplantıda konuşan Yusufeli Kaymakamı Cahit Çelik de AB'ye girme sürecinde toplumun bütün kesimlerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Kaymakam Çelik, "Özellikle sivil toplum örgütleri gerekli işbirliğini yaparak eşgüdüm gerçekleştirmelidir. Beldemizde faaliyet gösteren bu dernek hazırladığı bu cinsel sağlık ve üreme sağlığı projesi ile kırsal kesimdeki yaklaşık 2 bin kişiyi kapsayacak eğitim projesini başlatmıştır" diye konuştu.
Toplantıya, proje kapsamındaki 9 köyde görevli öğretmenler, köy muhtarları ve imamlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 12:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?