19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'den Borçka'da miting

Fiskobirlik'ten fındık paralarını alamayan üreticilere destek olmak amacıyla Artvin'in Borçka İlçesi'nde düzenlenen mitinge katılan CHP milletvekilleri, hükümete yüklendi.

Borçka Belediye Parkı'nda, CHP Artvin İl Başkanı Uğur Bayraktutan, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kurt ve Borçka İlçe Teşkilatı'nca organize edilen mitinge Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Trabzon Milletvekili Şevket Arz, Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu ile eski Milletvekili Metin Arifağoğlu katıldı.

CHP eski Milletvekili Metin Arifağoğlu yaptığı konuşmada, "Biz her zaman halkın ve vatandaşın yanındayız. Bugün de bu kadar çok milletvekillerimiz sizin yanınızda yer almak için geldi. Ama görüyoruz ki vatandaşlar alan dışından katılmayı tercih etti. Lütfen sizi alana davet ediyorum. Benim de sizde emeğim vardır. Lütfen gölge altında duran üreticiler buraya gelin. Uzaktan bakmayın alana davet ediyorum sizi. Yakından durmaya korkmayın. Sizin için geldik. Ama siz uzakta duruyorsunuz. Dertli olan sizlersiniz, biz paylaşmaya geldik. Siz kaçıyorsunuz. Özellikle Düzköy fındık üreticileri alana gelin" ifadelerini kullandı. Arifağaoğlu, "Artvin ilinin fındık rekoltesi 3 bin tondur ve bunun iki tonu Borçka'dadır.

22 bin nüfuslu ilçe için çok büyük miktardır" dedi. Daha sonra konuşan Trabzon Milletvekili Şevket Arz ise, "Fındık temel ürünlerden olan bir tanesidir. Kuru uzum, incir ve pamuk ürünleri eskiden Osmanlı döneminde borçlarını ödeyen bir üründü. Fındık her yıl bu ülkenin kasasına döviz getiren bir üründür. Hem de hiçbir girdisi olmayan ve ithalat parası olmayan bir üründür. Ama temelini Hans'a teslim edersen böyle olur işte. Çilesini üretici çeker, ama Karadenizli insan sandığa gömmesini iyi bilir. Bu hükümet döneminde fındık taban fiyatı açıklanmıyordu. Geçen yıl fındık taban fiyatı yüksek açıklanınca fiyata hükümet sahip çıktı. Ama borçlara sahip çıkan yok" diye konuştu.

Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu da, "Biz buradan sesleniyoruz. Artvinli'nin sorunun çözün, yoksa bu millet size bela olur, hem de püsküllü bela. Üreticileri hep kandırıyorlar. Yalan dolan, işte size örnek Fiskobirlik. Genel Başkanı CHP'li imiş. Yalan bunlar. İşi götürmek için bunu da siyasete soktular" şeklinde konuştu.

Miting sonrası çalınan müzik eşliğinde halka tutarak horan tutan erkek ve bayanlara milletvekilleri de eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 23:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?