28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

4 mevsim turizm

Doğu Karadeniz'in şirin şehirlerinden Artvin, kış turizminden pay alabilmek için kolları sıvadı.

Saçinka Kayak Merkezi ile kış turizmine açılmanın amaçlandığı Artvin'de, yayla turizmiyle edinilen tecrübe, kış turizmine yansıtılmak isteniyor. Son yıllarda yayla ve kültür turizmiyle yerli ve yabancı turist akımına uğrayan Artvin'de, turizmi 4 mevsime yaymak ve bacasız sanayiden elde edilen geliri sürekli hale getirmek amaçlanıyor. Yaz aylarında yapılan uçurtma şenlikleriyle adından çokça söz ettiren Saçinka, kış aylarında ise kayak merkeziyle ikinci Uludağ olma yolunda ilerliyor.

Karçal Dağları'nın uzantısı olan Saçinka, Karkantepe mevkiinde 2040 rakımıyla 700 metre pis uzunluğu, iki adet baybylifti ve çam ağaçlarıyla süslenen manzarasıyla kayak severlere alternetif bir kayak imkanı sunuyor.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü (GSİM) Doğan Akşin, 1 Ocak itibariyle temel kayak kursu kamplarının başladığını söyleyerek, "Bayram öncesinde 30 öğrencimiz var. bayram sonrasında sporcu sayımızı da artma bekliyoruz. Bu ayın sonunda Saçinka Kayak Tesisleri'mizde il birincileri müsabakaları yapılacak. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ilimizi gurup ve Türkiye şampiyonasında temsil edecekler." dedi. Hedeflerinin 2007'de kayak milli takımına Artvin'den 3 sporcu göndermek olduğunu ifade eden Anşin, "Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Kayak tesislerinin müdavimleri arasında Avusturya başkonsolosu, eşi ve Gürcistan'dan gelen konukların yanı sıra Artvin'den gelen misafirler olduğunu ifade eden Anşin, "Biz gelen herkese her konuda gerek eğitici hoca, gerek malzeme konusunda hiçbir ücret almadan yardımcı oluyoruz. Şuan 100 kayak severe yetecek kadar malzememiz var. Herkesi buraya kayak yapmaya bekliyoruz." diye sözlerini tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 12:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?