31
Mayıs
2024
Cuma
ARDANUÇ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Köylüye güneş enerjisi desteği

Artvin'in Yusufeli ve Ardanuç ilçeleri, İl Çevre Orman Müdürlüğü'nce sosyal amaçlı proje uygulanması için pilot bölge seçildi.

23 Eylül 2007


Yusufeli'nin Esendal köyünde 25 aileye, Ardanuç'un kızılcık köyünde 19 aileye Orköy tarafından güneş enerjisi sistemi yaptırıldı. Proje ile vatandaşların hem elektrikten tasarruf etmesini sağlamak, hem de ormanı bilinçsiz kullanmaktan kurtarılması amaçlanıyor.


İl Çevre ve Orman Bölge Müdürü Ethem Boz yaptığı açıklamada;” 55 bin ytl'ye mal olan 'Güneş Enerjisi Projesi', halkın yüzünü güldürdü. 4 yıl içinde taksit şeklinde ödenecek olan sistem, köylüye bin 250 ylt'ye mal oldu. Eğer seçilen pilot bölgelerden memnun kalınırsa önümüzdeki yıllarda projenin alanını genişletmeyi düşünüyoruz. Bu projedeki amacımız, insanlarımızın ormana olan baskısını en aza indirmek, gelişigüzel orman kesimlerini önlemektir. Esendal ve Kızılcık köyündeki uygulamamız başarılı görünüyor ve halktan yoğun talep alıyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 12:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerafeddin DEMİREL IP: 88.230.25.xxx Tarih : 16.02.2008 16:01:10

geç kalınmışta olsa çok yerinde bir karar düşünenleri kutlarım.aslında odun köy yerlerinde kıştan çok yazın yanıyor öyleyse bu hizmet bi ailedeyılda en az 5 ster odunu tasarruf ettiriyorsa düşünmeniz bile bana lüks geldi çünkü bunca duyarsızlığımız yanında doğrusu sevindirici bir haber bu.Tepedüzü köyü çayağzı mahalleside çok müsaittir.60 hanenin en az 30 u bu hizmetin verilmesinden yanma olacaktır.saygılarımla.