26
Mayıs
2024
Pazar
ARDANUÇ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Zeynep'ine kavuştu

Artvin'in Ardanuç ilçesinde görüştüğü kızın ailesi evlenmelerine izin vermeyince intihara kalkışan genç, ailenin ikna edilmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede kıyılan nikahla sevdiği kıza kavuştu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce tanışan Kenan Yılmaz (20) ve Zeynep Beratlı (18) arasında yakınlık başladı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan gençler, ailelerine durumu anlatarak evlenmek istediklerini söyledi. Genç kızın ailesinin karşı çıkması üzerine Çakıllar köyüne kaçan Kenan ve Zeynep, 5 gün sonra Beratlı ailesinin evlenmelerine izin vereceğini söylemesi üzerine geri döndü. Ancak Beratlı ailesinin kızlarını bir akrabalarının yanına göndererek Kenan Yılmaz ile görüşmesine izin vermemesi sonucu gençler ayrı düştü. Ailesinin anlattıklarının etkisinde kalan Zeynep, genç adamın telefonlarına da çıkmadı.

Israrla sevdiği kızı aramaya devam eden ve bir hafta önce görüşebildiği Zeynep'e evlenme teklif eden Kenan Yılmaz, sorusuna olumsuz yanıt alınca telefonu açık bırakarak ağabeyine ait ruhsatlı av tüfeği ile intihara kalkıştı. Silah sesini duyan Zeynep Beratlı, genç adamın ailesini arayarak Kenan'ın intihara kalkıştığını, bir an önce yanına gitmelerini istedi.

Çakıllar köyündeki eve gelen ağabeyi Mustafa Yılmaz tarafından Artvin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kenan Yılmaz, yaklaşık 5 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlattı.

Kenan'ın ağabeyi Mustafa Yılmaz, Zeynep Beratlı'yı kaldığı akrabasının evinden alarak hastaneye getirirken, genç kızın ailesini de evlilik konusunda ikna etti. Bu gelişmelerin ardından Kenan ile Zeynep, hastane salonunda düzenlenen nikahla evlendi.

Maddi durumları iyi olmayan genç çift için alyans, gelinlik, damatlık ve düğün pastasını, Artvin Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, esnaftan topladığı yardımlarla aldı.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün kıydığı nikah töreninde, nikah şahitliklerini Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tanıl Yılmaz ile ameliyatı gerçekleştiren göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Nesimi Günal yaptı.

Nikah törenine, gelinin annesi Emriye Beratlı ile babası Adnan Beratlı, damadın annesi Nigar Yılmaz, ağabeyi Mustafa Yılmaz, akrabaları ile hastane personeli katıldı.

Zeynep Beratlı, AA muhabirine, ailesinin tek çocuğu olduğunu belirterek, ''Ailemin maddi durumu iyi değil. Ben çalışarak aileme bakıyordum. Ama artık Kenan'ı seviyorum ve onunla olmak istiyorum. Böylesine üzücü bir olay meydana geldiği için kendimi suçlu hissediyorum. Tek tesellim Kenan'ın sağ olmasıdır. Allah onu bana bağışladı'' dedi.

Tedavisi süren Kenan Yılmaz ise Zeynep'i çok sevdiğini ifade ederek, ''Onsuz yaşayamayacağımı anladım. Yapacak bir şeyim kalmadığıma inandığım için kendimi öldürmek istedim. En büyük mutluluğum hastanede gözlerimi açtığımda Zeynep'i karşımda görmek oldu. Şimdi iyi ki yaşıyorum. Onu hayatım boyunca mutlu etmeye çalışacağım'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?