17
Mayıs
2024
Cuma
ARHAVİ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Arhavi'de ıslak protesto

Deniz dolgusuna karşı, yaklaşık 6 ay önce başlatılan girişimlerin ardından, sahili kurtarmak amacıyla "Güney Proje" adı altında panel verilmiş, daha sonra Fener Mevkii’nde 2 kez protesto eylemi düzenlenmişti.

Konuyla ilgili olarak bugün aynı yerde 3. kez eylem düzenlendi. CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu ve Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş elbiseleriyle denize girerek durumu protesto etti. Yaklaşık 150 metre yüzerek dolgu alanına gelen milletvekili ve başkana, dolgu alanında toplanan diğer eylemciler de katılırken, eylemciler ellerindeki pankartlarla dolgu yapan kamyonların önünü kesti.


Yaklaşık 1.5 saat süren eylemin ardından açıklama yapan CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, yapılan girişimlerin sonuçsuz kalmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Elbette ki yol insanlar için yapılıyor. Ancak, yol yapılırken bir tarafı yok etmeye kimsenin hakkı yok. Yol uğruna güzelim sahilimiz yok ediliyor. Sahilimizi kurtarmak için başka çare bulunmadı mı? Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş, tarafından geliştirilip hazırlatılan Güney Projesi, Arhavi Sahili’ni kurtaracağı gibi Fındıklı ve Ardeşen İlçelerini de kurtaracak. Bunun için yapılan bütün girişimlerin sonuçsuz kalması bizleri üzmüştür. Dolgunun durdurulması için hukuki yollara başvurduk. Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açılmasına rağmen, bu zamana kadar bir sonuç çıkmadı." dedi.


Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş da, Arhavi sahilinin deniz dolgusuyla yok edildiği ifade ederek, "Yola karşı olmadığımızı defalarca söyledik. Bunun için projemizi de sunduk, durumu anlattık. Projemizi kimse ciddiye almadı, sahilimiz yok olmaya devam ediyor. Bunun sorumluları günün birinde, kanun önünde hesap verecek. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:01:21
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?