21
Eylül
2024
Cumartesi
ARHAVİ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Balıkçı barınaklarına dip taraması

Artvin'in Kemalpaşa ve Arhavi ilçeleri balıkçı barınaklarının dip taraması yapılarak ekonomiye yeniden kazandırılması istendi.
Kemalpaşa ve Arhavi ilçelerinin balıkçı barınaklarının taranması ve yeniden yapılandırılmaları için Hopa Kaymakamlığı'nda bir toplantı yapıldı. Barınakların geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıya, Artvin Valisi Orhan Kırlı, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar yardımcıları Celalettin Güvenç ve Hayrettin Kadıoğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kopaş, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatları Genel Müdürü Niyazi Zalkı, Hopa Kaymakamı Şahin Aslan, Arhavi Kaymakamı Akın Varıcıer, Hopa Belediye Başkanı Mahir Dudak, Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü İ. Atilla Başcuhadar, DLH Bölge Müdürü Nurettin Aydın, Hopa Liman Başkanı Hasan Güven ve ilgili kuruluş müdürleri katıldı.
Artvin Valisi Orhan Kırlı, Artvin'in sahil ilçelerinde balıkçılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve bu barınakların ekonomiye daha rantbl kaynak meydana getirecek şekilde yeniden kazanılmasının önemine değindi. Vali Kırlı, "Halkımızın önünde önemli bir sıkıntı duruyor ise biz buna kayıtsız kalamayız. Kemalpaşa ve Arhavi balıkçı barınaklarının dip taraması yapılarak mevcut kapasitelerini tam kullanılır hale getiriyoruz. İlimiz balıkçılığının gelişmesindeki engelleri ortadan kaldırmak için biz Artvin Valiliği olarak katkıda bulunmaya hazırız" dedi.
Hopa Kaymakamı Şahin Aslan da, Kemalpaşa barınağının son derece modern yapıldığını, ancak kısa sürede atıl kalmasından dolayı beldede önemli bir iş kolu olması gereken balıkçılığın gelişemediğini kaydetti. Aslan, tarama işlemi sonrası beldede balıkçılık sektöründe bir canlılık görüleceğini ifade ederek, "Bizde üzerimize düşen katkıda bulunmaya hazırız" diye konuştu.
Toplantı sonrası Nisan ve Mayıs aylarında önce Kemalpaşa, ardından Arhavi balıkçı barınaklarının Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesindeki tarama gemisi tarafından taranarak yeniden rantabl hale getirilmesi kararı alındı. Daha sonra Vali Orhan Kırlı ve beraberindeki heyet, Kemalpaşa, Sarp Liman Köyü ve Arhavi balıkçı barınaklarında incelemelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:27:42
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?