27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARHAVİ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Başkan Hekimoğlu'ndan açıklama

Arhavi’de yıllardır hep konuşulan Yüksek okul konusunda geçtiğimiz günlerde somut adımın atılarak Çoruh Üniversitesine bağlı Arhavi Meslek Yüksek Okulunun kuruluşu kesinleşmişti.

Bu gelişme ardından ilçede kısa vadede okulun fiziki mekân sorunu çözümlenmiş, ama uzun vadede ilçeye bir eğitim kompleksi bir Kampüs kurulmasının önemi gündemdeki yerini hala koruyor.

Duygu Gündüz'ün Bildirdiğine göre İlçede tartışmaların devam ettiği bu sırada, Arhavi Kampüs’ü olarak düşünülen Kavak Köyünde bulunan TEPE grubuna ait arsanın özel bir şirkete satışının yapılması ilçede yeni bir tartışma başlatmış ve söz konusu arsanın satış işleminin iptali içinde imza kampanyası başlatılmıştı. Yaşanan bu sürece şimdi yeni bir halka daha eklendi ve ilçe bu sorun etrafında adeta kenetlenerek tek yürek oldu.


ARHAVİ’MİZİN GELECEĞİNİ HEP BİRLİKTE YAPILANDIRACAĞIZ…


Konunun önemini dikkate alan Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bütün siyasi parti ilçe başkanları ve TSO başkanını da içine alan yeni bir oluşum için basın açıklaması yaptı. Hekimoğlu basın açıklamasında; “TEPE grubuna ait arazinin geri alınması ve bundan sonra ilçedeki Yüksek öğrenime destek çalışmalarının tek çatı altında koordine edilmesi fikri etrafında birleştiklerini açıklarken, amacımız imza kampanyası ile sesimizi duyurmak ve Arhavi’nin geleceğine hep birlikte imza atmaktır. 1966 yılında Lise için kurulan dernek ruhunu, simdi ise Üniversite için görüyorum. O zaman bu kampanya başarıya ulaşmıştı ve simdi de başarıya ulaşacaktır. 7’den 70’e herkesimin gücü ile bu işten yüzümüzün akı ile çıkacağız. İş adamlarımıza gideceğiz, Arhavi’nin hem sosyal hem de ekonomik menfaati olan bu kampanya için bütün yollar denenecektir” dedi.

Ticaret Odası Başkanı Atıf Kesim; Sivil toplum kuruluşu olarak bizde bu kampanyaya destek verenlerdeniz. Emin adımlarla yolumuza devam edip üniversitemizi Arhavi’mize kazandıracağız.

Ak Parti İlçe Bakanı Yaşar Uzunhasanoğlu; Oluşuma destek olan siyasi parti ve herkese teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan Kavakta ki arazinin alınıp üniversitemize bir an önce kavuşmaktır.Bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

DSP İlçe Başkanı Mehmet Kılıç; Kavaktaki atıl duran ve el değiştiren fabrikanın geri alınmasını istiyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim.

SP İlçe Başkanı Necati Baş; Arhavi’miz için olmazsa olmaz olan üniversitemiz var. Bu Arhavi hepimizin dik durmak zorundayız. Yılmadan üniversitemizin açılması ve yerinin alınması için elimizden geleni yapacağız.”dedi
 

osman emre ergün hopam.net
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:03:33
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 14:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?