18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARHAVİ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Belediyede yol çatlağı

Tartışılan Arhavi yoluna Belediye Meclisi’nin onay verdiği ortaya çıkarken, Başkan kararın siyasi rant uğruna baskıyla alındığını söyledi

ANAP’tan ve AKP’den 3’er, CHP’den de 6 üyesi bulunan Arhavi Belediye Meclisi’nin, Karadeniz Sahil Yolu’nun tartışılan Artvin Arhavi geçişi inşaatının, mayısta denizden geçmemesi yönünde aldığı kararı daha sonra, "Yolun denizden geçmesi uygundur" şeklinde değiştirdiği ortaya çıktı. Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş, siyasi rant uğruna baskı altında alındığını öne sürdüğü kararın iptali için bugün Erzurum İdare Mahkemesi’ne başvuracağını bildirdi.
Ulutaş, yapımcı firma Cengiz - Mapa - Makyol’un baskısı sonucu bir CHP’li üyenin karar değiştirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Karar, Kıyı Kanunu’na aykırı. Çünkü deniz dolgusu ancak alternatif yol olamaması ve kamu yararı görülmesi durumunda yapılabilir. Biz alternatif olarak güney geçişi projesini sunduk. Firma, Bayındırlık Bakanlığı’ndan gerekli izinler alınmadan inşaata başladı. Proje, imar planına kayıtlı değil. Arhavi’de şu anda hukuk değil eşkıya var."

Belediye kabul etti

Karayolları açıklamasında, belediyenin projeyi imar planına işlemeyi kabul ettiği belirtildi. Açıklamada, belediyenin projede yapılan imar tadilatına da onay verdiği ve hukuka aykırı işlem yapılmadığı ifade edildi.

milliyet gazetesi
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 08:59:26
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 16:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?