19
Mayıs
2024
Pazar
ARHAVİ - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Karadeniz Sahil Yolu Projesine çevre savunması

Bayındırlık Bakanlığı, Karadeniz Sahil Yolu projesiyle çevreye zarar verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, mühendislik projeleri hazırlanırken; maliyet, zaman emniyet ve çevre kriterlerinin dikkate alındığı açıklamasında bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Sinop`tan Sarp sınır kapısına kadar uzanan ve 7 il 9 liman ve birçok ilçe ve beldeyi birbirine doğrudan bağlayacak Karadeniz Sahil Yolu`nun, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir proje olduğuna işaret edildi.

Projeyle oluşturulan yeni kumsallar ve tahkimatların çerveye uygun bitki örtüsüne kavuşturulması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, ``Mühendislik projeleri, hazırlanırken maliyet, zaman, emniyet ve çevre kriterleri dikkate alınmaktadır. Bu projemizde de sözü edilen kriterler gözetilerek kıyıların korunması ve çevre uyumu için gerekli proje tadilatları yapılarak çalışmalar bu doğrultuda devam etmektedir`` denildi.

Çalışma kapsamında kuzey, güney ve mevcut koridor alternatifleri değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, zaman, maliyet ve çevre açısından en uygun koridorun belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, kullanıcılara yüksek standartlı transit geçiş olanağı da sunan Karadeniz Sahil Yolu`nun iddia edilenin aksine geçtiği güzergah üzerindeki kısmen tahrip olmuş ve işlevini yitirmiş deniz yapılarının yerine modern deniz yapılarının inşa edildiği, çağdaş bir ulaşım ağı, ek yeşil alanlar oluşturulduğu savunuldu.

Sahilin betonlaştırıldığı gerekçesiyle Arhavi halkının plajdan yararlanmasının zorlaştırıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak da şöyle denildi:

``Arhavi çıkışı, fener mevkiinde sahil yolu güzergahı altında kalan ve tahkimat yapısıyla geçilen halkın plaj olarak kullandığı 210 km`deki bölgede kuruluşumuzca proje kapsamında düzenleme çalışmaları yapılarak plaj alanı oluşturulmuş ve halkın kullanımına sunulmuştur. Plaj alanına inişi kolaylaştırmak için merdiven ve araçların park edeceği alanların oluşturulması için çalışmalar başlatılmıştır.``

Açıklamada, Arhavi şehir geçişindeki çalışmaların projesine ve ilgili idare mahkemesi kararlarına uygun biçimde sürdürüldüğü, bunlara aykırı herhangi bir uyglamanın söz konusu olmadığı kaydedildi.


sansursuz.com
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 13:27:05
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?