17
Mayıs
2024
Cuma
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Artvin-Borçka: İnsan Hakları Kurulu tüneli tartıştı

Artvin İnsan Hakları İl Kurulu aylık toplantısı yapıldı. Toplantıda, Borçka-Murgul Karayolu’ndaki tünelin insan yaşamını tehdit ettiği yönündeki şikayetler değerlendirildi.

Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kurula yapılan başvurular gündeme alınarak, hak ihlalinin olup olmadığı araştırıldı. Işıklandırılmadığı, yol sathı bozuk olduğu ve havalandırması bulunmadığı gerekçesiyle insan yaşamını tehlikeye attığı dile getirilen Borçka-Murgul Karayolu’ndaki tünelle ilgili, Artvin Gazeteciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda kurul üyesi olan Sedat Varan’ın dilekçesi kurul gündemine alındı.

Tüm kurul üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, söz konusu ihlal iddiasının araştırılmasına karar verilerek, yerinde inceleme yapmak üzere İl İnsan Hakları İhlallerini Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Eczacı Abit Berber görevlendirildi. Komisyon Başkanı Berber’in inceleme sonucu hazırlayacağı rapor, bir dahaki kurul toplantısında değerlendirilecek.

İnsan hakları masasına başka bir başvurunun yapılmadığı belirtilen toplantıda, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan 20 adet insan hakları kutusunun açılması sonucu çıkan bir adet dilekçe ile 3 adet bilgi notunun değerlendirmeye alındığı ve konuları itibariyle işlem yapılmak üzere ilgili birimlere gönderildiği kaydedildi.
Kurul Başkanı Muzaffer Başıbüyük, Artvin’de insan hakları standartlarını yükseltme konusunda kararlı olduklarını belirterek, her türlü başvurunun kurulda ciddiyetle incelenerek takip edildiğini ifade etti.

ARTVİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 13:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?