23
Mayıs
2024
Perşembe
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Artvin Borçka: Öküze DNA talebi!

Artvin’de çobana teslim edilen 2 öküzden birinin ölmesi ve canlı kalan hayvana 2 kişinin birden sahip çıkması nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Artvin’e bağlı Borçka İlçesi’nde Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün başlayan davada tanıklar dinlendi.

Mustafa Yıldırım, Neşe Duran, Nazire Yavuzdemir ve çoban Ali Dişli’yi dinleyen hakim Zübeyde Polat Şahin, vatandaşların birbirlerine sözlü sataşmalarına müdahale etti. Hakim Zübeyde Polat Şahin, başka şahitlerin dinlenmesi ve delillerin toplanması amacıyla duruşmayı erteledi.
Mahkeme çıkışında hayvanın gerçek sahibi olduğunu ileri süren Kazım Yavuzdemir, sağ kalan hayvanın kendisine ait olduğunu söyledi.
Diğer davalı Harun Dinç ise öküzün kendisine ait olduğunu belirterek, "İsterse DNA testi yapsınlar. Adalete güveniyorum. Mahkemenin ne kadar süreceğini ise adalet bilir" dedi.

Sürü çobanı Ali Dişli de hayvanın telef olmasının ardından sahiplerine haber verdiğini, ancak kimsenin gelip bakmadığını anlattı.
Bu arada Akpınar Köyü Muhtarı Muzaffer Mert tarafından yazılan bir yazıda 1 Haziran 2003 günü Akpınar Köyü yaylasına çıkarılan 92 baş hayvandan Tütüncüler Köyü’nden Kazım Yavuzdemir’e ait 1 öküz ve Düzköy Köyü’nden Cemal Öner’e ait bir ineğin yanıkara hastalığından 05 Eylül tarihinde öldüğünü belirtti.

Dava süreci

Tütüncüler Köyü’nde oturan Kazım Yavuzdemir ile Borçka Aydınlar Köyü’nde oturan Harun Dinç, birbirine benzeyen "Bozo" adını verdikleri 2 ayrı danayı yayla mevsiminde çobanlara teslim etti. Bir süre yaylada otlayan hayvanlardan biri telef olunca çobanlar durumu hayvan sahiplerine bildirdi. Yavuzdemir ve Dinç, sağ kalan dananın kendilerine ait olduğunu iddia etti. Avukat tutarak danasını geri alabilmek için 23 Eylül 2003 tarihinde Borçka Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Kazım Yavuzdemir, "Ben davayı açtım. Adli Tıp’a da gitse sonuç ne çıkarsa çıksın razıyım" dedi.

Harun Dinç de, Kazım Yavuzdemir’in hayvanının öldüğünü belirterek şöyle konuştu:
"Hayvanın annesi bende. DNA testi yaptırsınlar. Benim çıkmazsa sonuca razıyım. Ben hayvanımı tanırım. Burnunun etrafı beyaz, kuyruğunda beyaz var. Karnı yuvarlak. Karşı tarafın hayvanı bizimkinden 25-30 kilo fazlaydı."
Akpınar Köyü Muhtarı Muzaffer Mert ise hayvanın Harun Dinç’e ait olduğunu ispatlayabileceğini ifade ederek, "Ben köyümdeki hayvanları yanıkara ve diğer hastalıklara karşı aşılattım. Karşı tarafın hayvanı yanıkaradan ölmüş, aşılı hayvan bu hastalıktan ölmez" dedi.

ARTVİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 11:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?