22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Artvin'de gıda zehirlenmesi

Artvin'in Borçka ilçesinde Yerli Malı Haftası nedeniyle Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kutlamada, ikram edilen yiyeceklerden yiyen öğrencilerinden 6'sı zehirlendi.


Alınan bilgiye göre, Borçka Atatürk İlköğretim Okulu 5-B sınıfında okuyan Selçuk Durmaz, İlhan ve Ferdi Kesti, Hatice Keskinkurt, Sevil Dizem Karamen ve Feyda Karamen isimli öğrenciler, Yerli Malı Haftası'nı kutlamak için evlerden getirilen yiyeceklerin yanı sıra okul kantininden meşrubat ve kek aldı. Yapılan ikramlar sonrası öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı başgösterdi.

Borçka Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan 6 öğrenci, çocuk servisinde müşahade altına alındı. Öğrencileri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun, öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulunurken, durumlarının iyi olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı. Öğrenciler, evde yapılan kısır, kek ile okuldan da kek ve meyve suyu aldıklarını, hangi besinden zehirlendiklerini bilmediklerini ifade ettiler. Öğrenciler karın ağrısı, mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleri ile hastaneye getirildiklerini belirttiler.


Hastane yetkilileri, besin zehirlenmesi belirtileri görülen öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu, endişe verici bir durum olmadığını ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 03:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?