17
Mayıs
2024
Cuma
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Artvin'de pazarlamacıdan aldığı bilgisayar başına iş açtı

Artvin’in Borçka İlçesi’nde bir kamu kuruluşunda çalışan Feride Ademoğlu’nun 2003 yılında pazarlamacıdan aldığı bilgisayar sorun oldu. Bilgisayarın peşin fiyatı olan 1 milyar 100 milyon lirayı banka aracılığıyla ödeyen Ademoğlu’na, daha sonra 460 milyon lira daha ödemesi için ihbarname gönderildi. Bunun üzerine Feride Ademoğlu, pazarlamacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Ademoğlu, "Gönderilen ihbarname sonrası, şirket elemanlarına ulaşmak istedim, ancak verilen telefonlar kapsam dışıydı. Bir ara şirketin müdürüne ulaştım ve yapabilecekleri bir şey olmadığını ve ismi geçen şahsın ise işten ayrıldığını söyledi. İlk defa pazarlamacılardan bir ürün aldım, istenilen parayı ödedim. Şimdi de 460 milyon lira daha istenmektedir. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.


Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe veren Feride Ademoğlu, dilekçesinde bir şirketin pazarlamacılarından 11 Kasım 2003 tarihinde bir bilgisayar satın aldığını belirterek, "Bilgisayar için 15 Ocak ve 15 Şubat 2004 tarihleri için taksit yaptık. Bilgisayarın ücretini bankadan kredi çekerek peşin ödeme yapmak istedim. 701976 nolu posta çek yatırım havalesi ile 15 Ocak tarihinde İlkay Kaya ismine 440 milyon lira ve aynı hesaba 11 Şubat 2004 tarihinde de 640 milyon lira Osman Apo ismine çek havalesi ile para gönderdim. Adı geçen şahıslara çek havalesi ile peşin fiyatı olarak belirlenen 1 milyar 100 milyon lira ödedim. Yapılan satış sözleşmesinin bir nüshası verilmediği gibi ’Daha sonra adresine göndereceğiz’ dediler. Ancak sözleşme yerine ihbarname gönderildi. Beni pazarlamacılar mağdur duruma düşürdüler, şirketten davacıyım" dedi.


Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe vererek hakkını arayan Feride Ademoğlu sonucu beklerken, Artvin Valilik binasının girişine "Pazarlamacıların içeriye girmesi yasaktır" şeklinde uyarı yazısı asılması dikkat çekti.

iha-artvin
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 13:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?