18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Baltalı tepki!

Borçka'da düzenlenen "Bayrağa Saygı" yürüyüşüne bazı vatandaşlar, ellerinde baltayla katıldı.
Eski Belediye Meydanı Caddesi’nde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayrak, baston ve baltalarla ilk önce saygı duruşunda bulundu, ardından yürüyüşe geçti.

Mavi Çarşı’daki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen kalabalık, "Bayrağa uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atıp, tekbir getirdi. Şiirlerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı "Bayrağa Saygı" yürüyüşü olaysız sona erdi.

Yürüyüşe katılan Şenol Şimşek isimli esnaf, "Mersinde bayrağımıza karşı yapılan hakareti kınıyoruz. Bugün yüzyıllar boyu mücadele ettiğimiz emperyalist uşaklarıyla yeniden benzer sahnelerde buluşma kaderi tecelli etmektedir. Aldıkları derslerle bir türlü uslanmayan batılı güçler, kendilerine buldukları maşaları kullanarak M. Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan yüce Türk devletinin temel taşları ve hassasiyetleri ile oynamaktadırlar. 30 bin kişinin katili terörist Apo’ya ağıtlar yakıp, şehitlerimize dil uzatanları kınıyoruz" dedi.

Elinde balta taşıyan Süleyman Saroğlu isimli yaşlı bir vatandaş da, "Türkiye’nin sembolü olan bayrağımıza el uzatanları affetmeyeceğiz. İdam kaldırılmışsa, el uzatanların müebbetle cezalandırılmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 81 vilayeti var ve bununda ilçeleri vardır. Tabut gelmeyen hiçbir ilçesi kalmadı. Biz baltayla ceza vermeye hazırız. Biz millet olarak hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Elinde bayrak taşıyan Osuver Yılmaz isimli bir bayan ise, "Bayrak için kanımın son damlasına kadar canımı vermeye hazırım. Bir bayrak düşer milyonlarca bayrak kalkar. Bayrağımızın gölgesi altında yaşantımızı kimlere borçlu olduğumuzu bilerek, onlara minnet duyuyoruz. Bu güzelliklere kimse gölge düşüremez" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 17:17:32
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 16:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?