28
Mayıs
2024
Salı
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Baraj vatandaşları tedirgin ediyor

Artvin'in Borçka İlçesi'ndeki baraj inşaatı çalışmaları, zaman zaman yöredeki vatandaşların tepkisine neden oluyor. 

Baraj inşaatı kapsamında, Artvin-Borçka Karayolu'nun bir üst kot seviyesine çıkarılma çalışmalarında kullanılan dinamitler, bölgedeki Adagül Köyü'nde vatandaşları huzursuz ediyor. Dört viyadük ve 11 tünelin bulunduğu karayolunun inşaatı sırasında patlatılan dinamitlerin köylerinde evlerin duvarlarını çatlattığını ve kayaları yerinden oynattığını ifade eden köylüler, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını ileri sürdü. Adagül Köyü Kırlangıç Mahallesi'nde arazileri bulunan Arif Terli ve Yaşar Terli isimli vatandaşlar, 7 haneli mahallede günlerinin korku içerisinde geçtiğini söyledi. Evlerde oluşan çatlaklar ve kayaların yerlerinden oynaması sebebiyle geceleri uykularının kaçtığını ifade eden Arif Telli isimli vatandaş, "Yaptığımız müracaatlardan olumlu bir sonuç almadık. Gelip ölçüp biçiyorlar ama kimsenin bir tedbir aldığı yok. Düz arazilerimiz çukurlaştı, toprak devamlı aşağıya kaymaya başladı. Evimizin arkasında bulunan kayanın ortadan çatlaması sebebiyle büyük korku yaşıyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda çok tedirgin oluyoruz" dedi. 

Köyde yaşayan 70 yaşındaki Servet Kaya isimli vatandaş ise, "Bu yaşıma kadar ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Altımızdaki toprak kayıyor ama buna dur diyen kimse yok" diye konuştu. 

Yaşanan heyelan sebebiyle oluşan çukuru basın mensuplarına göstermek amacıyla çukura giren Yaşar Terli isimli vatandaş, çukurdan basın mensuplarının yardımıyla çıkabildi. 

Öte yandan, dinamit patlamalarının neden olduğu kayadaki çatlağa düşen bir kediyi kurtarmak isteyen Uğur Kaya isimli vatandaş, kayanın arasında sıkışınca yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 12:30:14
Güncelleme :9 Temmuz 2006 Pazar 12:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?