19
Mayıs
2024
Pazar
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Borçka Halk Eğitim'den el emeği sergisi

Artvin'in Borçka İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği kurslarda üretilen el emeği ürünler ve yörede üretilen ballar, açılan sergi ile tanıtıldı.
Borçka'ya bağlı Camili bölgesi Düzenli Köyü İlköğretim Okulu'ndaki serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, açılan kursların yöre ve aile ekonomisine katkısından, insanların meslek sahibi olmalarındaki öneminden bahsetti. Halk Eğitim Merkezi'nin kursların yanı sıra konferans, sergi, gösteri, müzik, folklor, defile ve halk oyunları gibi etkinliklerle sosyal alanda da hizmetler sunduğunu anlatan Öztürk, "Kadınlarımızın ve gençlerimizin eğitimi, daha bilgili, daha bilinçli olması, bir sorumluluktur. Sağlıklı ve başarılı bir nesil için bugün yapacağımız çok şey var. Kişiler, kendilerini her konuda geliştirmeye yönelmeli, çağın ihtiyaçlarının bilincinde olmalıdır. Unutulmaması gereken bir husus ise her başarının arkasında mutlaka kadın desteği olduğudur" diye konuştu.
Öte yandan Düzenli Köyü İlköğretim Okulu'nda açılan sergide başarı gösteren öğrenciler, sertifikalarını, Halk Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, okul idarecileri ve muhtarların elinden aldı.
Sergide el işi el ürünlerini sergileyen genç kızlar, "Bizim geçim kaynağımız budur. Fırsattan istifade ederek, ürettiğimiz balımızı de tanıtıyoruz" dedi.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 22:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan gündoğdu IP: 85.101.101.xxx Tarih : 5.02.2008 12:09:38

çok güzel yapmışsınız