17
Mayıs
2024
Cuma
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Borçka'da 1. Çoruh Kültür ve Sanat Festivali

Artvin'in Borçka İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenecek olan Çoruh Kültür ve Sanat Festivali'nin 29-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
Borçka Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez mahalle muhtarlıkları ve esnafların katkıları ile düzenlediği festival, Borçka Çamlık Dağı'nda yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, "Hem yöre kültürünü yeni nesillere tanıtmak, hem de doğa ile barışık bir ortam sağlamak, uzakta olan gurbetçilerin yakınları ve yeni arkadaşlar ile bütünleşmelerini sağlamak için bu yıl birincisini yapacağımız Çoruh Kültür, Sanat Festivali'ne yediden yetmişe herkes davetli" dedi. Festivalde içki içilmemesini de isteyen Başkan Küçük, "Festivalimize iştirak edecek davetlilerimizden, özellikle doğanın tadını kaçırmamak için içki içilmemesini rica ediyoruz. Ayrıca konaklama için çadırlar bulundurulacak" diye konuştu.
Festivalin birinci gününde izcilik faaliyetleri, folklor gösterisi, güreş müsabakaları, hızarla tahta biçme yarışması, mahalli sanatçıların konseri, kamp ateşinin yakılması ve eğlenceler yer alacak. Festivalin ikinci gününde ise; Türk Halk Müziği yarışması, yöresel kıyafet yarışması, festival ağasının seçilmesi, köy düğünü, yöresel yemek yarışması, karakovan kurma gösterisi, İsmail Sırtlı'nın konseri, güreş finalleri, mahalli sanatçıların konseri yer alacak.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 22:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?