17
Mayıs
2024
Cuma
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Borçka'da festival coşkusu

Artvin'in Borçka İlçesi'nde düzenlenen 1. Çoruh Kültür, Sanat Festivali dün başladı. Mahalli sanatçıların konser verdiği festivalde, hızarla tahta biçme yarışması ilgi çekti.
Borçka Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merkez Mahalle muhtarlıkları tarafından organize edilen 1. Çoruh Kültür ve Sanat Festivali, dün Borçka Çamlık Dağı'nda başladı. Festivale Artvin Valisi Orhan Kirli, Jandarma Alay Komutan Albay A. Sait Erduran, Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Borçka Kaymakamı Selami Aydın, Belediye Başkanı Oral Küçük ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde konuşan Borçka Kaymakamı Selami Aydın, "Günümüzde 'Çağdaş insan; bireysel ve toplumsal bilinç arasında birleşme ve bütünleşme yapabilen insandır' diye tanımlanır. Bizde ortak bir bilinçle birleşik ve ortak bir ruh oluşturduk. Borçka'nın kültürü ortak bir payda oluşturmuştur. Bu festival, her yıl artan bir coşku ile devam edecektir. Bugün yaşlısı genci, kadını erkeği ile unutulmaya yüz tutmuş pek çok kültürel motifin, hafızalarda tekrar canlanmasına şahit olacaksınız. Keşfedilmemiş turizm potansiyeli ile bu konuda fazla geç kalmadan, geleceğe güvenle bakalım" dedi.
Konuşmaların ardından festivalde izciler ve folklor ekipleri, gösterilerini sundu. Daha sonra mahalli sanatçılar Kenan Gökten, Kadir Durmuş, Aysun, ilköğretim öğrencisi Ferdi Ocakçı ve Uğur Bülbül şarkılarını seslendirdiler. Mahalli sanatçılardan Laz Yaşar da, yöre türkülerini seslendirdi. Festivalin en ilginç bölümü ise hızarla tahta biçme yarışması oldu. Yoğun ilgi çeken yarışmada 2 dakika 2 saniye ile Ömer Hacıoğlu birinci oldu.
Festivalde, giderek kaybolmakta olan çömlekçilik sanatını alanda kurduğu tezgahla icra eden Kazım Şirin de ilgi topladı. Kaymakam Selami Aydın ile Halk Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, bu sanata sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yeni nesillere aktarılması için her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanacağını bildirdiler.
Daha sonra havanın kararması ile birlikte ateş yakan izciler, ateşin etrafında türküler söyleyerek, müzik eşliğinde horon oynadılar.
Festivalin bugünkü bölümünde ise Türk Halk Müziği, yöresel yemek, yöresel kıyafet yarışmaları, festival ağasının seçilmesi, köy düğünü, karakovan kurma gösterisi, İsmail Sırtlı'nın konseri, güreş finalleri, mahalli sanatçıların konserleri yer alıyor.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2004 Pazar 15:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?