18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Borçkalı annenin fedekarlığı

Artvin'in Borçka İlçesi'nde fedakar anne Türkan Atan, bedensel özürlü kızını her gün el arabasıyla okula götürüp getiriyor.
Borçka ilçe merkezinde Gündoğdu Mahallesi'nde kiralık bir evde ikamet eden Türkan Atan (35), üç çocuğundan yürüme özürlü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Büşra'yı her gün 1 kilometre mesafedeki okula el arabasıyla götürüp getiriyor.
Okulda öğrencilerin ilgi gösterdiği Büşra, annesinin desteğiyle hep hayal ettiği okula kavuştuğunu söyledi. Türkan Atan ise, kocası Adem Atan'ın Kaymakamlık'ta çaycılık yaptığını, kıt imkanlarla geçinmeye çalıştıklarını söyleyerek, yetkililerden kocasına kadrolu bir iş vermelerini istedi.
Yaptıklarının her annenin görevi olduğunu ifade eden fedakar anne, "Ben görevimi tam olarak yaptığımı söyleyemem. Bu zaten annelik görevi. Ama saçımı süpürge edip kızımın okumasını sağlayacağım. Her gün zor da olsa kızımı okula arabayla götürüp getiriyorum. Ayrıca yatalak olan kayınvalidem bizimle beraber, ona da bakıyorum" dedi. Öte yandan Türkan Atan, Borçka'da Anneler Günü sebebiyle yapılan törende yılın annesi ödülünü almıştı.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 21:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?