22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Çay üreticilerine kayıt uyarısı

Artvin'in Borçka ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından çay üreticilerinin en kısa sürede kayıtlarını güncelleştirmeleri istendi.

Borçka İlçe Tarım Müdürü Yüksel Çil, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "5488 sayılı Tarım Kanununun Geçici 2. maddesinde (Entegre, İdare ve Kontrol Sistemi oluşturuluncaya kadar üreticilere yapılacak bitkisel üretim ile ilgili destekleme ödemelerinde "Çiftçi Kayıt Sistemi " esas alınır) denmektedir. Bu itibarla tarım kanununun geçici 2. maddesinde belirtildiği üzere 2007 yılı ürünü yaş çay destekleme primi ödenebilmesi için üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. Şu anda ilçe müdürlüğümüzde 5 bin üretici kayıt altındadır. Ancak, yaklaşık 2 bin 500 çay üreticisi kayıtsız görünmektedir.

Bugün itibariyle bu üreticilerin 900'ünün çay alanları tespit komisyonu tarafından yerinde tespit edilerek raporları düzenlenmiştir. Dilekçeleri alınıp sisteme kayıt edileceklerdir. Komisyonumuz bu bağlamda çalışmalarına mesai gözetmeksizin özellikle çay üreticilerinin mağdur olmamaları için çalışmalarına devam etmektedir. Hedefimiz bütün çay üreticilerini kayıt altına almaktır. Şu ana kadar Güreşen, Güneşli, Düzköy, Demirciler, Karşıköy, Atanoğlu, Aralık ve Muratlı Köylerindeki çay üreticileri tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Ağustos ayı sonuna kadarda Çaylı, Şerefiye, Güzelyurt, Kayadibi, Yeşilköy, Çavuşlu, Fındıklı, Çifteköprü, Kaleköy ve Oruculer köylerinde tespit çalışmaları yapılacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 15:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?